Košarka

Durant i Irving previše i za Celticse, Zubac zabio 12 u pobjedi

Matej Kačan • subota, 26.12.2020.
Durant i Irving previše i za Celticse, Zubac zabio 12 u pobjedi

Iako je NBA Božić donio susrete najboljih ekipa u ligi, rezultatska neizvjesnost je izostala pa su i posljednja tri susreta večeri završila dvoznamenkastim pobjedama za Brooklyn Netse, LA Lakerse te Clipperse...

Da uvjerljiva pobjeda protiv Golden State Warriorsa nije bila slučajnost, pokazala je nova fantastična partija Brooklyn Netsa, i to protiv dosta jače ekipe. Boston Celticsi jedni su od onih koji bi htjeli na vrh Istoka, ali na sjajne Kevina Duranta i Kyrieja Irvinga nisu imali odgovora.

Celticsi su odigrali dobro prvo poluvrijeme te su imali tri poena viška na odoru, ali se u trećoj budi Durant te postaje nezaustavljiv i vodi Netse na preko 10 razlike, što još malo podebljava klupa predvođena Carisom LeVertom i Jarrettom Allenom koji je zaključao reket. U četvrtoj se pridodao i Irving koji je odradio svoju simultanku pa do kraja Brooklyn odlazi na 123:95.

Irving je susret završio s 37 poena, šest skokova i osam dodavanja, dok je Durant ubacio 31 poen. Kod Celticsa je Jaylen Brown zabio 27, dok je Jayson Tatum odigrao sjajno prvo poluvrijeme, ali se na kraju zaustavio na 20 poena uz osam skokova.

Nakon početnog poraza od Clippersa, prvaci LA Lakersi bili su posebno motivirani da dođu do prve pobjede u sezoni, i to na najvećoj pozornici. Dallas Mavericksi još se uigravaju pa nakon poraza od Sunsa nisu bili težak zadatak za stroj prvaka koji je lako slavio sa 138:115 bez ikakvih problema.

Napad Lakersa je funkcionirao sjajno, a predvodio ga je Anthony Davis s 28 poena, osam skokova i pet dodavanja, dok je 22 poena ubacio LeBron James uz 10 asistencija i sedam uhvaćenih lopti. 22 je zabio i Montrezl Harrell. Kod Mavericksa Luka Dončić s 27 poena nije bio dovoljan.

Vrlo sigurnu pobjedu su upisali i LA Clippersi koji su lako svladali Denver Nuggetse. Repriza je to polufinala Zapada prošle sezone kad su Clippersi imali 3-1 u seriji i visoka vodstva u ključnim utakmicama, ali bi sve prosuli.

Imali su i ovdje Clippersi dvadesetak poena prednosti u prvom dijelu i u trećoj četvrtini, ali ovaj put nisu dopustili preokret te su susret mirno priveli kraju do 121:108. 23 poena i devet asistencija je kod Clippersa postigao Paul George, dok je 21 dodao Kawhi Leonard koji je u posljednjoj četvrtini imao neugodan sudar i raskrvario je usnicu te je izašao iz igre.

Ivica Zubac je na terenu proveo 19 minuta te je ubacio dva šuta iz igre, ali je izborio čak 11 slobodnih bacanja od kojih je zabio osam za ukupno 12 poena.

Nikoli Jokiću je nedostajao skok za triple-double jer je imao 24 poena, 10 asistencija i devet skokova, dok je Jamal Murray postigao 23 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!