Košarka

Loša šuterska večer Bogdanovića, Jazzerima domaći poraz od Minnesote

Branimir Korać • nedjelja, 27.12.2020.
Loša šuterska večer Bogdanovića, Jazzerima domaći poraz od Minnesote

Utah Jazz upisao je domaći poraz od Minnesote Timberwolvesa 116:111. Timberwolvesi tako bilježe odličan ulazak u sezonu i nalaze se na stopostotnom učinku nakon dvije odigrane utakmice...

Jazzeri nisu uspjeli "potvrditi" veliku pobjedu iz Portlanda, Jazzeri su ugostili Timberwolvese i izgubili su 1116:111. Domaćin nije bio raspoložen, šut izvana bio je loš, a među onima koji nisu imali svoju večer bio je i Bojan Bogdanović.

Bogdanović je imao veliku minutažu, ali se jako mučio s realizacijom pa je šutirao 2/11 za dva poena i 1/5 za tricu čemu je dodao 2/2 s linije slobodnih bacanja za ukupno tek devet poena. Bio je bolji u skoku sa sedam uhvaćenih lopti.

Za naziv tragičara Bogdanović je upotpunio situaciju na pet sekundi do kraja susreta, imali su Jazzeri loptu sa strane kod vodstva Minnesote 114:111, ali Bogdanović u pet sekundi nije uspio pronaći nijednog suigrača i Utah je ostao bez prilike za poravnanje.

Osim Bogdanovićevog šuterskog doprinosa, izostao je i Mitchellov, za razliku od Bojanovih 3/16 iz igre, Mitchell je iz igre šutirao tek neznatno boljih 6/23. Posebno je skroman bio u prvom dijelu dok je u nastavku ipak odigrao bolje i ubacio 17 poena.

Minnesota je na poluvremenu imala 15 poena viška, u završnici treće dionice i plus 17 da bi skoro sve prosula i dopustila je Jazzerima dolazak na samo dva poena zaostatka, 113:111, imao je domaćin priliku za potpuno hvatanje priključka, no nije uspio.

Kod Minnesote D'Angelo Russell ubacio je 25 poena uz šest asistencija, po 18 poena dodali su Malik Beasley (šest skokova) i Anthony Edwards dok je Karl-Anthony Towns upisao 16 poena i 12 skokova.

Kod Jazzera Jordan Clarkson završio je s 23 poena, Donovan Mitchell na kraju je skupio 21 poen i pet asistencija, Mike Conley 20 poena i šest skokova, a Rudy Gobert 18 poena i 17 skokova.

NBA:
Utah Jazz - Minnesota Timberwolves 111:116

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!