Košarka

Popravlja se stanje Veljka Mršića: 'Konačno došlo vrijeme bez temperature'

Matej Kačan • nedjelja, 27.12.2020.
Popravlja se stanje Veljka Mršića: 'Konačno došlo vrijeme bez temperature'
Foto: Pixsell

Trener KK Zadar i izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić je u boljem stanju nego što je bio kad je na Badnjak primljen u OB Zadar te je primio kisik...

Zadarsku i hrvatsku košarkašku javnost zabrinula je vijest da je trener Zadra i izbornik reprezentacije Veljko Mršić na Badnjak prevezen u OB Zadar gdje je primio kisik. Mršiću se zakompliciralo stanje povodom zaraze koronavirusom, ali je odmah nadu ulijevala činjenica da je sam izbornik objavio svoje stanje na društvenim mrežama.

Dva dana kasnije stižu ohrabrujuće vijesti. Kako donosi portal Zadarski.hr, javio se sam Mršić koji je kazao kako se stanje popravlja.

"Čini mi se kako konačno ide prema boljem. Poruka i svima neka se paze. Covid-19 nije šala, kako neki misle. Sretan Božić, svima", napisao je Mršić, a onda i dodao: "Iskreno , malo sam "grogi" , valjda od pustih lijekova, ali je konačno došlo vrijeme bez temperature koja je išla i preko 39, tako da me je skroz iscrpila. Po tko zna koji put želim ponoviti: 'Ne daj Bože nikome!' Odmah do mene u krevetu leži mladi čovjek s obostranom upalom pluća, koji jučer, na Božić , nije mogao otići do kupaonice jer ga je kašalj toliko mučio kad god bi se nastojao uspraviti. Zato je važno da svi shvate koliko je ovaj virus opasan. Ako sve opišem kroz kartašku igru Briškulu onda to izgleda ovako: 'Netko prođe lišo, a netko peška karika!' Čuvajte se ljudi", poručio je trener Zadra.

Da se stanje popravlja je potvrdio i klupski liječnik KK Zadar, dr. Davor Predovan.

"Veljko je u bitno boljem stanju nego u trenucima kad je primljen u OB Zadar, odnosno, nema više visoku temperaturu zbog koje je bio iscrpljen , ali i dalje kašlje. Međutim , pod primjerenom je terapijom , povremeno dobiva i kisik , tako da će po svoj prilici još nekoliko dana ostati na bolničkom liječenju. Nadamo se svi kako neće doći do nekih komplikacija iako je virus SARS – CoV-2 po mnogo čemu nepredvidiv. Uglavnom, u stalnom smo kontaktu, koliko god je to moguće, jer mu je u ovom trenutku najpotrebniji mir", kazao je liječnik.

Dodajmo tome da je prema nama dostupnim, ali ipak neprovjerenim informacijama Mršić već pušten iz OB Zadar te je na kućnom oporavku. Cijela momčad KK Zadar je i dalje u izolaciji i mirovanju do 29. prosinca, prema naputku HZJZ. Prva sljedeća obveza trebalo bi biti gostovanje kod Crvene zvezde 2. siječnja.

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!