Zimski sportovi

Shiffrin najbrža nakon prve vožnje, Popović odustala, Ljutić solidna 37.

Matej Kačan • utorak, 29.12.2020.
Shiffrin najbrža nakon prve vožnje, Popović odustala, Ljutić solidna 37.

Odrađena je prva vožnja ženskog slaloma u Semmeringu, a solidnu prvu vožnju je u svom premijernom slalomaškom nastupu odradila Zrinka Ljutić koja je startala 70. te je završila na 37. mjestu...

Nakon što su teški vremenski uvjeti otkazali drugu vožnju veleslaloma u ponedjeljak u Semmeringu, situacija se smirila pa se prva vožnja slaloma u utorak uspjela održati. Nakon prve vožnje je vodeća Amerikanka Mikaela Shiffrin s vremenom 51.09 sekundi.

Samo dvije stotinke zaostaje Michelle Gisin, dok je treća Katharina Liensberger s 32 stotinke zaostatka. Prva na startu bila je Katharina Truppe koja je četvrta, a peta je Švicarka Wendy Holdener koja je stazu prošla za 51 sekundu i 78 stotinki.

Nastupile su i dvije hrvatske skijašice. Leona Popović je startala 46., ali nije uspjela završiti vožnju, dok je vrlo solidan nastup odradila Zrinka Ljutić. Ona je u ponedjeljak debitirala u Svjetskom kupu, a u svom premijernom nastupu u slalomu je startala 70.

Odradila je solidan posao pa je u silj stigla s 37. vremenom prve vožnje s tri sekunde i 57 stotinki zaostatka za vodećom. 16-godišnjoj hrvatskoj nadi je do druge vožnje nedostajalo 67 stotinki.

Semmering, slalom (Ž), prva vožnja:
1. Mikaela Shiffrin (SAD) 51.09
2. Michelle Gisin (ŠVI) +0.02
3. Katharina Liensberger (AUT) +0.32
4. Katharina Truppe (AUT) +0.53
5. Wendy Holdener (ŠVI) +0.69
...
37. ZRINKA LJUTIĆ (HRV) +3.57
LEONA POPOVIĆ (HRV) ODUSTALA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!