Košarka

Milwaukee deklasirao Heat uz rekord trica, druga pobjeda Warriorsa

Matej Kačan • srijeda, 30.12.2020.
Milwaukee deklasirao Heat uz rekord trica, druga pobjeda Warriorsa

NBA večer je donijela mnoga uzbuđenja i iznenađenja, a svoj su dio povijesti ispisali Milwaukee Bucksi koji su deklasirali Miami Heat i postavili NBA rekord po broju trica u jednoj utakmici...

Definitivno središnji susret večeri i rezultat koji je najviše odjeknuo je velika pobjeda Milwaukee Bucksa nad Miami Heatom. Bucksi su finaliste ostavili bez ikakvih šansi i vodili su od prve do zadnje sekunde, a postavili su i rekord po broju trica u jednoj NBA utakmici. Ukupno su ih zabili 29, dvije više od dosadašnjeg rekorda.

Već nakon prve četvrtine je sve bilo jasno kad je Milwaukee imao 46 zabijenih poena i 20 poena razlike, a do kraja je razlika samo rasla do konačnih 47 poena prednosti za 144:97. Zanimljivo, svi igrači Bucksa iz zapisnika su igrali i svaki osim Giannisa Antetokounmpa je zabio tricu.

Najviše ih je zabio Jrue Holiday koji je u svoja 24 poena ugradio šest trica, dok je 25 poena uz četiri trice postigao Khris Middleton. Kod Heata je jedini na razini zadatka bio Tyler Herro s 23 poena i sedam asistencija.

Iako i dalje imaju velikih problema s ozljedama, Golden State Warriorsi ipak uspijevaju skupljati poneku pobjedu. Stephenu Curryju se protiv Detroit Pistonsa napokon priključio i Andrew Wiggins u pravom izdanju i to je bilo dovoljno za pobjedu uz potres mozga Blakea Griffina na drugoj strani.

Warriorsi su slavili sa 116:106 uz devet poena viška u četvrtoj četvrtini te su na 2-2, dok su Pistonsi i dalje bez pobjede. Curry je zabio 31 poen uz pet trica, dok je Wiggins također pogodio pet dalekometnih pokušaja za 27 poena.

Prvi poraz su upisali Indiana Pacersi kojima su se Boston Celticsi osvetili za nedavni poraz. Imali su Pacersi pobjedu u džepu i 12 poena prednosti u trećoj dionici, ali je Boston odigrao fantastičnu posljednju četvrtinu te napravio 16 poena viška, preokrenuo i slavio sa 116:111 za 2-2 omjer.

Jayson Tatum je vodio pobjednike s 27 poena i 11 skokova, dok je Jaylen Brown postigao 20. Kod Pacersa je 24 ubacio Victor Oladipo, 19 uz sedam asistencija je dodao Malcolm Brogdon.

Bez pobjede su i dalje Toronto Raptorsi koji se traže, a njihovu slabiju formu su iskoristili Philadelphia 76ersi koji su sa 100:93 došli do trećeg slavlja. Joel Embiid je bio fantastičan s 29 poena i 16 skokova, dok je eksplodirao Tobias Harris s 26 poena i 11 skokova.

Prvi poraz su upisali Cleveland Cavaliersi koje su svladali NY Knicksi s 95:86 uz triple-double Juliusa Randlea koji je imao 28 poena, 12 skokova i 11 asistencija. U dvoboju dvije momčadi bez pobjede su bolji bili Chicago Bullsi koji su svladali Washington Wizardse sa 115:107 te su skočili na 1-3.

Neporažen je i Orlando Magic koji je uz 28 poena i 10 skokova Nikole Vučevića svladao OKC Thunder kojem Shai Gilgeous-Alexander nije bio dovoljan s 23 poena i po sedam skokova i asistencija. Dobro su krenuli i Sacramento Kingsi koji su iznenadili Denver Nuggetse sa 125:115. De'Aaron Fox s 24 poena i devet asistencija te Richaun Holmes s 20 poena su vodili Kingse, dok je kod poraženih triple-double od 26 poena, 11 skokova i 12 asistencija upisao Nikola Jokić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!