Košarka

Zubac o potresu: 'Osjećam se kao da predstavljam cijelu zemlju, Hrvati su ponosan narod'

Matej Kačan • srijeda, 30.12.2020.
Zubac o potresu: 'Osjećam se kao da predstavljam cijelu zemlju, Hrvati su ponosan narod'

Hrvatski košarkaš Ivica Zubac je nakon pobjede svoje ekipe nad Minnesota Timberwolvesima za američke medije progovorio o potresu koji je pogodio Hrvatsku u utorak...

Nakon što su se LA Clippersi pobjedom nad Minnesota Timberwolvesima oporavili od povijesnog poraza, izjavu je dao i hrvatski centar Ivica Zubac. On je bio jedan od ključnih igrača klupe koja je okrenula utakmicu u 31:11 seriji Clippersa te je ubacio 12 poena i tri blokade.

Ova je utakmica bila posebno emotivna za Zupca jer je nastupio nakon razornog potresa koji je pogodio područje Petrinje, Siska, Gline i okolnih mjesta, a nakon susreta je progovorio o situaciji u svojoj domovini i njegovim osjećajima.

"Osjećam se kao da predstavljam cijelu zemlju jer dolazim iz malog mjesta. Hrvati su vrlo ponosan narod. Teško je ondje, grad koji je pogođen (Petrinja) jer bio pogođen i srušen i u ratu i mjesto je bilo u lošem stanju, s mnogo starih zgrada i kuća", kazao je Zubac i dodao da je pričao s ljudima koje poznaje u Hrvatskoj te da oni nisu ozbiljno pogođeni potresom.

U samoj utakmici je Zubac kao ključne trenutke označio tu 31:11 seriju za 70:50 na poluvremenu uz 12 neodgovorenih poena.

"Nisu nas mogli zaustaviti nakon toga. Bili smo agresivniji, stožer nam je nakon utakmice od Dallasa naznačio da smo premalo napadali reket. Tako da nam je fokus bio da krenemo u dribling i napadamo reket i obruč", kazao je Zubac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.12.2020. u 18:06
    Bravo Ivice!
    Obrisan korisnik