Rukomet

Rukometaši otputovali u Poreč na završne pripreme

Sportnet • petak, 01.01.2021.
Rukometaši otputovali u Poreč na završne pripreme
Foto: Pixsell

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija već po tradiciji okupila se na Novu godinu, i nakon antigenskog testiranja krenula put Poreča na završne pripreme za Svjetsko prvenstvo u Egiptu...

Hrvatski rukometaši odradili su okupljanje u Zagrebu te su se nakon antigenskog testiranja zaputili u Poreč na završnu fazu priprema za SP u Egiptu koje će se održati od 13. do 31. siječnja ove godine. Po dolasku u Poreč, reprezentacija će imati i PCR testiranje.

Izbornik Lino Červar napravio je jednu promjenu u sastavu u odnosu na popis objavljen prije nekoliko dana. Reprezentaciji se od danas priključuje Lovro Mihić kao treće lijevo krilo, a s osnovnog popisa na listu pričuva prebačen je Josip Vekić. Na popisu izbornika Line Červara, koji je Novu godinu dočekao u krugu obitelji, nalazi se 21 igrač. Na njemu nema ozlijeđenih Igora Karačića i Luke Stepančića što je iznimno veliki gubitak, jer je riječ o stožernim igračima reprezentacije. Inače, zbog situacije s koronom, Svjetska rukometna federacija (IHF) dopustila je svakoj selekciji da u Egipat može dovesti 20 igrača.

Kao što je poznato hrvatska reprezentacija će u sklopu završnih priprema, uz treninge odigrati i dva susreta EHF EURO Cupa protiv Španjolske. Prvi je u Poreču 5. siječnja u 17:15, a uzvratni 9. siječnja u Madridu u 18:00 sati. U Poreču će se u poluvremenu susreta Hrvatska – Španjolska održati i kratka završna svečanost izbora najboljih hrvatskih rukometašica, rukometaša, trenera i sudaca Hrvatske za 2020. godinu. Nakon povratka iz Madrida reprezentacija će dva dana boraviti i trenirati u Zagrebu te 12. siječnja otputovati u Alexandriju. Hrvatska se u prvom krugu Svjetskog prvenstva nalazi u skupini s Japanom, Angolom i Katarom. Tim redoslijedom će se i igrati susreti: 15.01. Japan, 17.01. Angola, 19.01. Katar. Tri najbolje reprezentacije iz svake skupine idu dalje.

Povodom odlaska u Poreč, minulu godinu i ciljeve za novu je prokomentirao i Domagoj Duvnjak, kapetan Hrvatske:

"Koliko god čudno zvučalo, meni je 2020. godina jedna od najljepših. Krenuli smo s Europskim prvenstvom i srebrom, atmosfera je bila sjajna, euforija, navijači, stvarno nešto prelijepo. Zatim sam u četvrtom mjesecu osvojio naslov prvaka Njemačke s Kielom, vratili smo titulu nakon pet godina. I sad, kao šlag na kraju, osvojili smo Ligu prvaka. Nadalje, mislim da ste i vi čuli da imamo problema s ozljedama, ali nećemo se žaliti, mi smo uvijek jaki. Ne želimo ništa obećavati, osim da ćemo dati sve od sebe, a to je ono što ponavljamo svake godine. Naš prvi cilj je da prenesemo sva četiri boda iz grupe, a onda što bude, ne smijemo i nećemo nikoga podcjenjivati. Imamo dvije utakmica sa Španjolcima, to su dvije jake utakmice za pripremu, i naš cilj je pobijediti u obje."

Zlatko Horvat, reprezentativac Hrvatske, također je prokomentirao dosadašnji tijek okupljanja reprezentativaca.

"Sad smo svi zajedno, na okupu i sad ćemo se krenuti u potpunosti pripremati za Svjetsko prvenstvo. Jedino što se razlikuje u odnosu na dosad su testiranja i nošenje maski, ali u globalu, prvi mjesec je za sve nas više manje isti. Svi mlađi igrači su odlični igrači koji imaju veliku perspektivu i koji će pomoći ovoj reprezentaciji, a jednog dana sigurno biti i nositelji. Idemo u Poreč, trenirati i pripremiti se najbolje što možemo."

KONAČAN POPIS IGRAČA:
MARIN SˇEGO – MONTPELLIER HB
IVAN PESˇIC´ – MC MESHKOV BREST
MATE SˇUNJIC´ – US IVRY HANDBALL
IVAN CˇUPIC´ – RK VARDAR 1961
ZLATKO HORVAT – RK METALURG SKOPJE
MANUEL SˇTRLEK – TELEKOM VESZPREM HC
DAVID MANDIC´ – RK PPD ZAGREB
ZˇELJKO MUSA – SC MAGDEBURG
MARINO MARIC´ – MT MELSUNGEN
ILIJA BROZOVIC´ – TSV HANNOVER-BURGDORF
MARIN SˇIPIC´ – RK PPD ZAGREB
LUKA CINDRIC´ – BARCELONA
DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
JANKO KEVIC´ – RK NEXE
MARKO MAMIC´ – SCDH FK LEIPZIG
HALIL JAGANJAC – RK NEXE
IVAN MARTINOVIC´ – HC HANNOVER - BURGDORF
SˇIME IVIC´ – HC ERLANGEN
LUKA SˇEBETIC´ – TREMBLAY EN FRANCE HANDBALL
JOSIP SˇARAC – RK CELJE PIVOVARNA LASˇKO
LOVRO MIHIĆ - SPR WISLA PLOCK

STRUCˇNI STOZˇER:
LINO CˇERVAR, IZBORNIK
HRVOJE HORVAT, TRENER
MILJENKO RAK, KONDICIJSKI TRENER
DANIJEL BRAJKOVIĆ, KONDICIJSKI TRENER(do 09.01.2021)
MATIJA BILUŠIĆ, TRENER VRATARA (do 09.01.2021)
DAMIR KAJBA, FIZIOTERAPEUT
FILIP ŠIMUNOVIĆ, FIZIOTERAPEUT
KREŠIMIR ROTIM, LIJEČNIK
TOMISLAV KUKIN, LIJEČNIK
IVICA UDOVIČIĆ, DIREKTOR NACIONALNIH SELEKCIJA
IGOR VORI, SPORTSKI DIREKTOR MUŠKIH SELEKCIJA
IVICA MARAŠ, GLASNOGOVORNIK I TEAM MANAGER
ZDRAVKO MIRILOVIĆ, TEHNIKO

AUTOR: HRS

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!