Zimski sportovi

Kubacki odnio pobjedu u Garmisch-Partenkirchenu, Granerud preuzeo ukupno vodstvo

Branimir Korać • petak, 01.01.2021.
Kubacki odnio pobjedu u Garmisch-Partenkirchenu, Granerud preuzeo ukupno vodstvo

Druga postaja Novogodišnje turneje Četiri skakaonice, Garmisch-Partenkirchen, donijela je pobjedu Poljaka Dawida Kubackog koji je slavio ispred Norvežanina Halvora Egnera Graneruda...

Pobjednik prošlosezuonskog izdanja Novogodišnje turneje, Dawid Kubacki, odnio je pobjedu na drugoj postaji u Garmisch-Partenkirchenu. Kubacki je imaso najduži skok i u prvoj i u drugoj seriji, ali pobjedu mu je donijela ipak druga serija s obzirom da je bio na drugom mjestu nakon prve runde.

U prvoj rundi natjecanja skočio je 139 metara i zaostajao jedan bod za Norvežaninom Halvorom Egnerom Granerudom koji jw imao skok dva metra kraći, ali s boljim ocjenama.

Ipak u drugoj seriji skočio je daleko najduži skok dana, odletio je na 144 metra što Granerud nije uspio dostići. Norvežanin je u drugoj seriji imao skok od 136 metara, učvrstio je drugu poziciju, no ostao s dosta velikim zaostatkom iza Kubackog.

Ipak bilo je to dovoljno Granerudu da preuzme ukupno vodstvo na Turneji s obzirom da je pobjednik prvog natjecanja u Oberstdorfu Karl Geiger ipak dosta zaostao.

Geiger je završio na petom mjestu s 15 bodova manje od Graneruda, a sjajan dan imali su i ostali Poljaci uz Kubackog pa je tako treći bio Piotr Zyla, četvrti Kamil Stoch, a deseti Andrzej Stekala.

Garmisch-Partenkirchen:
1. Dawid Kubacki (Poljska) 282.1
2. Halvor Egner Granerud (Norveška) 274.9
3. Piotr Zyla (Poljska) 260.4
4. Kamil Stoch (Poljska) 260.0
5. Karl Geiger (Njemačka) 259.9
6. Philipp Aschenwald (Austrija) 257.7
7. Ryoyu Kobayashi (Japan) 257.2
7. Markus Eisenbichler (Njemačka) 257.2
9. Johann Andre Forfang (Norveška) 256.2
10. Andrzej Stekala (Poljska) 253.7
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!