Košarka

Tatum dvije sekunde prije kraja donio pobjedu Bostonu

Matej Kačan • nedjelja, 03.01.2021.
Tatum dvije sekunde prije kraja donio pobjedu Bostonu

Prvu utakmicu NBA nedjelje su odigrali Boston Celticsi i Detroit Pistonsi, a Boston je slavio mnogo teže od očekivanog sa 122:120 košem Jaysona Tatuma dvije sekunde prije kraja susreta...

Iako su Detroit Pistonsi na samom dnu Istočne konferencije u NBA ligi, u nedjelju su zadali poprilične glavobolje Boston Celticsima. Celticsi još nisu pronašli pravi ritam na ulasku u sezonu i nakon 122:120 pobjede su na 4-3 omjeru.

Bila je to utakmica koja je cijelim svojim tijekom bila u egalu uz čak 14 izjednačenih rezultata i 19 promjena vodstva i ne čudi da se sve rješavalo u egal završnici. Najveći problem za Boston bio je manjak koncentracije i čak osam izgubljenih lopti više od protivnika.

Detroit je zabio 10 poena više nakon protivničkih izgubljenih lopti, a poslužila ih je i solidna trica koju su gađali sa 16/36. No, sve to nije bilo dovoljno jer su s druge strane vukli Jaylen Brown i Jayson Tatum.

Prvi je vodio momčad po poenima s 31 ubačajem te ključnom tricom za 120:118, a nakon izjednačenja je Tatum uzeo posljednji napad i pogodio dugu dvojku pokraj Blakea Griffina. Posljednji napad za Pistonse je uzeo Griffin, ali je Tatum odradio i dobru obranu te osigurao svojoj momčadi pobjedu.

Tatum je ukupno završio s 24 poena i 12 asistencija uz Brownovih 31 poen, dok je Marcus Smart zabio 17 uz devet dodavanja. Kod Detroita je Jerami Grant postigao 22 poena i šest skokova.

NBA
Detroit Pistons - Boston Celtics 120:122

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!