Tenis

Bernarda Pera zaustavila Donnu Vekić u prvom kolu Abu Dhabija

Mihaela Bradovski • srijeda, 06.01.2021.
Bernarda Pera zaustavila Donnu Vekić u prvom kolu Abu Dhabija

Počela je nova teniska sezone i to loše za Donnu Vekić. Donna je u prvom kolu turnira u Abu Dhabiju poražena od Bernarde Pere nakon tri sata borbe...

Donna Vekić upisala je poraz u prvom kolu turnira u Abu Dhabiju. Vekić je poražena u tri seta od još jedne Hrvatice, Bernarde Pere, koja nastupa pod američkom zastavom.

Vekić je u Abu Dhabiju postavljena za 16. nositeljicu, više od tri sata trajala je bitka, ali na kraju je Pera bila uspješnija i odnijela je pobjedu.

Prvi set bio je posebno naporan, trajao je čak sat i pol, a Pera ga je dobila u 13. igri s 12:10. Vekić je imala servis za set kod 5:4, tu je propustila jednu set loptu i još dvije u tie-breaku.

Nakon gubitka prvog seta, drugi je otvorila loše, Petra je povela s 2:0, ali nakon toga Vekić niže šest gemova i uzima drugi set sa 6:2.

Toj seriji dodala je i tri gema u trećem setu pa je serija ukupno iznosila 9:0, ali Vekić to ne koristi, nakon što je povela s 4:1 jednostavno je stala i Bernarda Pera radi preokret i prolazi u drugo kolo.

WTA Abu Dhabi, prvo kolo:
Bernarda Pera (SAD) - Donna Vekić (Hrvatska, 16) 7:6(10), 2:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!