Tenis

ATP Antalya: Kraj za sedmog nositelja, Goffin spasio pet meč lopti

Mihaela Bradovski • četvrtak, 07.01.2021.
ATP Antalya: Kraj za sedmog nositelja, Goffin spasio pet meč lopti
Foto: Pixsell

Krenula je nova teniska sezona, a jedan od turnira u prvom tjednu igra se u Antalyji gdje je u prvom kolu s nastupom završio sedmi nositelj...

Neočekivani poraz na startu turnira u Antalyji za mladog srpskog tenisača Miomira Kecmanovića. On je postavljen za sedmog nositelja, a svladao ga je Talijan Stefano Travaglia u tri seta. Prvi set dobio je glatko, ali nakon toga potpuno je potonuo.

Od turnira se odmah oprostio i Čeh Jiri Vesely koji je pao u dva seta protiv Finca Emila Ruusuvuorija. U cijelom meču Vesely nije imao nijednu break loptu i tako nije zaprijetio Fincu.

Prvi put drugo kolo nekog turnira vidjet će Turčin Altug Celikbilek koji je u dva tijesna seta bio bolji od Poljaka Kacpera Zuka. Turčin je dobio pozitvnicu organizatora i dobro ju je iskoristio.

Vrlo lako do prolaza je stigao Aleksander Bublik koji je rutinski svladao Salvatorea Carusa. Bublik je bio bolji sa 6:3, 6:3 u meču u kojem je izgubio samo deset poena na svom servisu.

David Goffin bio je u izgubljenoj poziciji protiv Pierre-Huguesa Herberta, ali uspio se izvući. Nakon što je izgubio prvi set sa 6:0, u drugom je spasio pet meč lopti kod 5:4 i nakon toga dpo kraja meča nije izgubio više nijedan gem.

U sličnoj situaciji, samo bez meč lopti, bio je i Nikoloz Basilašvili protiv Andree Arnaboldija. Talijan je imao meč u svojim rukama, ali nije izdržao i Gruzijac je preokretom stigao do drugog kola.

ATP Antalya, prvo kolo:
Stefano Travaglia (Italija) - Miomir Kecmanović (Srbija, 7) 1:6, 6:4, 6:0
Emil Ruusuvuori (Finska) - Jiri Vesely (Češka) 6:3, 7:6(4)
Altug Celikbilek (Turska, WC) - Kacper Zuk (Poljska) 7;:6(7), 7:5
Aleksander Bublik (Kazahstan, 8) - Salvatore Caruso (Italija) 6:3, 6:3
David Goffin (Belgija, 2) - Pierre-Hugues Herbert (Francuska) 3:6, 7:5, 6:0
Nikoloz Basilašvili (Gruzija, 6) - Andrea Arnaboldi (Italija) 4:6, 7:5, 6:1

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!