Tenis

Neuništivi Karlović uspješno započeo svoju 23. sezonu

Matej Kačan • subota, 09.01.2021.
Neuništivi Karlović uspješno započeo svoju 23. sezonu

Hrvatski tenisač Ivo Karlović upisao je veliku pobjedu u Delray Beachu na startu svoje 23. profesionalne teniske sezone. karlović je svladao favoriziranog Španjolca...

Ni u 2021. godini nije došao kraj dugoj karijeri neuništivog Ive Karlovića. Div sa Šalate je u svojoj 42. godini života novu sezonu započeo u američkom Delray Beachu u kojem je napravio veliko iznenađenje već u prvom kolu.

Naime, visoki Zagrepčanin je u SAD stigao kao 148. igrač svijeta te mu je ždrijeb dobio sedmog nositelja i 59. na ATP ljestvici, Španjolca Pabla Andujar-Albu. No, Karlović je uspješno preskočio favorita i prvu prepreku te se plasirao u osminu finala.

Što je bila najveća prevaga se može pretpostaviti i prije otvaranja statistike. Karlović je ispalio čak 27 aseva, dok Španjolac nijednom nije početnim udarcem došao do poena bez izmjene, a Karlović je ubacio 62 posto prvog servisa na kojem je osvojio fantastičnih 81 posto poena.

No, sjajna je bila i igra na reternu te je hrvatski tenisač do pobjede došao bez tie-breaka. Već u prvom setu je Karlović zadao probleme Španjolcu koji je spasio tri break lopte, ali na četvrtoj za 5:3 nije imao šanse. U drugom setu Karlovićev servis malo pada pa Andujar-Alba radi dva breaka od kojih je Hrvat nadoknadio tek jedan pa je 1-1 nakon 7:5.

U trećem setu je Karlović spasio break loptu u drugom gemu te je spriječio isti scenarij, a onda je uzeo break bez dozvoljenog poena za 3:2 te je mirno priveo meč kraju za 6:4, a u sljedećem će meču Karlović biti favorit jer mu stiže 293. tenisač svijeta Roberto Quiroz.

ATP Delray Beach, 1. kolo:
Ivo Karlović (HRV) - Pablo Andujar-Alba (ŠPA, 7) 6:3, 5:7, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!