Košarka

Prvaci teško s Bullsima, LaMelu pripao dvoboj braće Ball

Matej Kačan • subota, 09.01.2021.
Prvaci teško s Bullsima, LaMelu pripao dvoboj braće Ball

Osim tri susreta u kojima su sudjelovali Hrvati, NBA je ponudila još mnoštvo uzbuđenja, a najbolje individualne predstave su upisali igrači ekipa koje su izgubile...

Nakon što je prije nekoliko večeri upisao 62 poena, najviše u karijeri, ali su Wizardsi izgubili, Bradley Beal je nastavio u istom ritmu. Sjajni bek Washingtona je zabio 41 poen, ali su Wizardsi opet upisali poraz, a sam Beal je detektirao razloge izjavom da "trenutno ne možemo obraniti parkirani auto."

Wizardsi nisu mogli preko Boston Celticsa koji su ubacili 116 poena za svoju četvrtu pobjedu u nizu, a još jednom su ih poveli Jayson Tatum i Jaylen Brown. Tatum je imao 32 poena, dok je Brown bio svestran s 27 ubačaja, 13 skokova i pet dodavanja. Osim Beala, nitko od Wizarda nije išao preko 20.

U nedostatku Kyirea Irvinga koji i dalje nije objašnjen te Kevina Duranta koji je u izolaciji, bekovske dužnosti i "lovačku dozvolu" je preuzeo Caris LeVert. On je potpisnik najbolje predstave večeri, ali su Netsi poraženi od Grizzliesa.

U 115:110 porazu LeVert je imao 43 poena, pet skokova i šest dodavanja, ali slično kao i kod Beala, nitko od suigrača nije pratio taj ritam niti je išao preko 20 poena. Grizzliesi su mnogo ravnomjernije podijelili poene i učinak, a najbolji su bili Dillon Brooks s 24 te Brandon Clarke s 21 poenom i osam skokova.

U New Orleansu je odigran susret Pelicansa i Hornetsa, ujedno i prvi profesionalni dvoboj razvikane braće Ball. Pobjedu su odnijeli Hornetsi i mlađi LaMelo koji je u 118:110 pobjedi bio nadomak triple-doublea s 12 poena, 10 skokova i devet dodavanja. Gordon Hayward je kod Hornetsa ubacio 26, a jednako toliko je na drugoj strani zabio Zion Williamson. Lonzo Ball je bio tih s pet poena, dva skoka i tri dodavanja.

Nakon poraza od San Antonio Spursa, Los Angeles Lakersi su ostali u svom Staples centru, ali su igrali drugu utakmicu u dvije večeri. Malo zasluženog odmora zato je uzeo Anthony Davis, a Lakersi su se bez svoje zvijezde mučili protiv Chicago Bullsa.

Susret je ušao u dramatičnu završnicu u kojoj je uzde ipak preuzeo LeBron James koji je ključnim ubačajima poveo prvake do 117:115 pobjede. James je imao 28 poena te po sedam skokova i dodavanja, dok su po 17 ubacili Dennis Schröder te Montrezl Harrell koji je uhvatio 14 lopti. Kod hrabrih Bullsa je 38 zabio Zach LaVine koji se pridružio Bealu i LeVertu u društvu individualno sjajnih s porazom.

Toronto Raptorsi nisu pravi na početku sezone, ali su protiv Sacramenta barem uhvatili pravi napadački ritam. Nakon vodstva Kingsa u prvoj dionici su Raptorsi "upalili motore", zabili 73 poena u drugom dijelu i slavili sa 144:123 uz 34 poena Freda VanVleeta.

Najveću pobjedu večeri su ostvarili Houston Rocketsi koji su sa 132:90 pregazili ozljedama prošarani Orlando Magic. Magic je igrao bez Fourniera i Gordona uz Markellea Fultza kojeg neće biti duže te nije imao šanse protiv Rocketsa koji su imali 13 strijelaca.

22 je ubacio Christian Wood koji je uhvatio i 15 skokova, dok je James Harden zabio 15, ali se posvetio asistiranju s 13 posluženih prilika za koš suigrača. Kod Magica je Nikola Vučević bio usamljen s 22 poena i 12 skokova.

New York Knicksi i OKC Thunder dvije su ekipe kojima se predviđa dno konferencija, ali na početku iznenađuju dobrim igrama. U međusobnom susretu ove dvije mlade ekipe jasno je bilo da je najbolji igrač od sve sile potencijala na obje strane Shai Gilgeous Alexander koji je Thunder vodio do 101:89 pobjede s 25 poena, 10 skokova i sedam dodavanja. Dobra pomoć mu je s 23 poena i 11 skokova bio Hamidou Diallo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!