Košarka

Šarić samozatajan u povratku Sunsa pobjedama

Matej Kačan • nedjelja, 10.01.2021.
Šarić samozatajan u povratku Sunsa pobjedama

U novoj večeri NBA lige su nastupile dvije ekipe koje u rosterima imaju Hrvate, ali je po običaju Luka Šamanić ostao na klupi pa je zaigrao samo Šarić...

Nakon iznenađujućeg poraza od Detroit Pistonsa, Phoenix Sunsi su se vratili na pobjednički put. Protivnik je ovaj put bio dosta teži i neugodniji, ali su Sunsi u vrlo efikasnoj partiji preskočili Indiana Pacerse zahvaljujući serijama krajem druge i četvrte dionice.

Bio je to dosta izjednačen susret u kojem su se vodstva stalno mijenjala kroz prvih četvrtinu i pol, a onda slijedi prva serija Sunsa kojom poništavaju vodstvo Indiane od 5 poena i stvaraju sebi tri razlike na velikom odmoru.

U drugom poluvremenu je Domantas Sabonis Pacerse držao u igri gotovo sam, ali nije bilo pravog odgovora i podrške suigrača te Pacersi nikako ne mogu do vodstva, a onda nova sjajna dionica Mikala Bridgesa u završnici odvode Sunse do 125:117 i pobjede.

Bridges je vodio Sunse uz vlastiti učinak karijere od 34 poena uz sjajan ut 12/18, dok je Devin Booker ubacio 25, a Deandre Ayton je zabio osam poena, ali je uhvatio 14 skokova. Dario Šarić i nije bio pretjerano učinkovit, za 17 minuta na parketu je iz igre gađao 2/7 za četiri poena te po dva skoka i asistencije.

Kod Pacersa je uvjerljivo prvo ime bio Sabonis s 28 poena i 22 skokova, a najveća pomoć je bio Malcolm Brogdon s 22 poena i devet skokova.

Šarić je tako bio jedini Hrvat na NBA parketima sinoć jer Luka Šamanić po običaju nije igrao za Spurse koji su imali jako težak susret. Timberwolvesi su iznenadili pristupom i igrom te su utakmicu odveli u produžetak na povratku Karl-Anthonyja Townsa,ali je DeMar DeRozan odigrao fantastično te je imao odgovor na sve.

Spursi su tako nakon dodanog vremena slavili 125:122, a DeRozan je ubacio 38 poena, i to bez zabijene trice. 22 uz 14 skokova je dodao Dejounte Murray. Kod Wolvesa je Towns na povratku imao 25 poena u 13 skokova, dok je 29 ubacio Malik Beasley.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!