Košarka

Nuggetsi lako svladali koronavirusom desetkovane Sixerse

Matej Kačan • nedjelja, 10.01.2021.
Nuggetsi lako svladali koronavirusom desetkovane Sixerse

Denver Nuggetsi su se na startu NBA subote lijepo pogostili na desetkovanim Philadelphia 76ersima koji su igrali sa samo sedam igrača, a Nuggetsi su slavili s lakih 115:103...

U utakmici kojoj je samo nekoliko sati prije odigravanja prijetilo otkazivanje, Denver Nuggetsi lako su svladali Philadelphia 76erse. Sixersi su bili desetkovani koronavirusom nakon što je Seth Curry pozitivan sjedio na klupi u prethodnoj utakmici.

Zato su u izolaciju otišli mnogi igrači, uključujući i Bena Simmonsa te Joela Embiida koji se samoizolirao zbog rođenja djeteta i njegove zaštite. Zato je susret bio u opasnosti, ali su Sixersi skupili sedam raspoloživih igrača.

Sedam ih je i igralo, ali su s Dannyjem Greenom i Dwightom Howardom kao najzvučnijim igračima bili kao topovsko meso za Nuggetse. Držala se Phila kako-tako kroz prvo poluvrijeme, ali u trećoj Denver prelama i bježi na 22 razlike.

Opuštanje i rotiranje u posljednjoj dionici je donijelo smanjenje razlike do konačnih 115:103, a Denver je s 21 poenom vodio Gary Harris. 15 uz 12 asistencija i devet skokova je ostvario Nikola Jokić. Kod Sixersa je otkriće mlađahni Tyrese Maxey s 39 poena, sedam skokova i šest asistencija te je sreća u nesreći za navijače Philadelphije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!