Košarka

LaMelo Ball najmlađi s triple-doubleom u pobjedi Hornetsa

Matej Kačan • nedjelja, 10.01.2021.
LaMelo Ball najmlađi s triple-doubleom u pobjedi Hornetsa

Iza nas je još jedna NBA večer koja je ovaj put imala nešto manje utakmica, ali uzbuđenja nije nedostajalo. LaMelo Ball je ostvario triple-double u pobjedi Hornetsa nad Hawksima te je postao najmlađi s takvim učinkom...

Nakon što je Lonzu Ballu titulu najmlađeg s triple-doubleom oduzeo Markelle Fultz, mlađi brat LaMelo se u subotu pobrinuo da se ta čast vrati u obitelj Ball. On je propustio to postići u četvrtak kad mu je nedostajala jedna asistencija protiv Lonzovih Pelicansa, ali je zato posao odradio u subotu.

Njegovi Hornetsi su svladali Atlanta Hawkse sa 113:105, a Ball je u pobjedu ugradio 22 poena, 12 skokova i 11 asistencija te je to učinio 177 dana mlađi od Fultza, s 19 godina i 140 dana. Hornetsi su ostvarili treću pobjedu u nizu, a istaknuo se i Terry Rozier s 23 poena. Kod Hawksa je Cam Reddish ubacio 21, dok je De'Andre Hunter imao 20 poena.

U utakmici koja je bila obilježena prvo četvrtinom "bez obrana" koja je završila 47:44, Miami Heat je nadvisio Washington Wizardse koji su upisali novi poraz, a ovaj put bez Bradleyja Beala. Završilo je 128:124 za Heat, a Washington su u igri držale mlade snage.

Garrison Mathews je tako ubacio 22 poena, a oduševio je novak iz Izraela Deni Avdija s 20 poena te po pet skokova i asistencija. Kod Heata je Tyler Herro postigao 31, dok je Jimmy Butler imao 26 poena.

Za Milwaukee Buckse zbog problema s leđima nije nastupio MVP lige Giannis Antetokounmpo, ali ih to nije spriječilo u namjeri dolaska do nove pobjede, i to protiv Cleveland Cavaliersa. Od prve četvrtine su Bucksi preuzeli kontrolu susreta te su slavili sa 100:90 uz 27 poena Khrisa Middletona.

Težak posao nisu imali ni Dallas Mavericksi protiv i dalje desetkovanog Orlando Magica. Magicu se vratio Aaron Gordon, dok su i Mavsima nedostajali neki igrači, ali je sjajna klupa uz Luku Dončića s 20 poena, 11 skokova i 10 asistencija te Tima Hardawayja Jr. s 36 poena prelomila za 112:98 pobjedu.

U posljednjem susretu dana na Zapadu su Portland Trail Blazersi pregazili Sacramento Kingse s 26 poena razlike, a u pobjedi je eruptirao C.J. McCollum koji je koš Kingsa zasuo sa šest trica i 37 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!