Košarka

Šarić dobar u visokom porazu Sunsa, Kingsi u završnici slomili Indianu, a Blazersi Raptorse

Branimir Korać • utorak, 12.01.2021.
Šarić dobar u visokom porazu Sunsa, Kingsi u završnici slomili Indianu, a Blazersi Raptorse

U noćašnjem programu NBA lige jedna utakmica je odgođena, nije odigran dvoboj između Dallasa i New Orleans Pelicansa zbog nemogućnosti Mavericksa da istrče s minimalnim brojem igrača...

Washington Wizardsi upisali su tek treću pobjedu i to protiv Phoenix Sunsa koji imaju sjajan ulazak u sezonu i do danas su bili uz bok Los Angles Lakersima na vrhu Zapada. Ovdje je Phoenix upao u zamku domaćina, prihvatio je njegov način igre i našao se u problemima.

Sunsi su jako loše šutirali s vanjskih pozicija, trica im je bila na samo 14.8 posto i bolje nisu niti mogli. Bradley Beal ponovno je bio sjajan i predvodio je Washington koji je bio bez Russella Westbrooka i Thomasa Bryanta.

Dario Šarić dobro je iskoristio svoju minutažu i za 20 minuta ubacio je 13 poena (3/4 za dva, 1/4 za tri, 4/4 slobodna) uz šest skokova.

Devin Booker s 33 poena predvodio je Phoenix, a po 14 poena dodali su Mikal Bridges (pet skokova) i Chris Paul (pet skokova, 11 asistencija). Kod domaćina Beal je završio s 34 poena, osam skokova i devet asistencija, Davis Bertans ubacio je 18 poena (6/9 trica), a Robin Lopez 11 poena uz 11 skokova. <š>

Vrlo zanimljivo bilo je u dvoboju između Sacramenta i Indiane. Kingsi su na kraju odnijeli pobjedu 127:122 boljom igrom u zadnjih minutu i pol. Trica Hielda i zakucavanje Foxa na ulasku u zadnju minutu doveli su do plus šest Sacramenta nakon čega Indiana više nije imala priliku za povratak.

Harrison Barnes predvodio je Sacramento s 30 poena i osam skokova, De'Aaron Fox dodao je 21 poen, devet asistencija i pet skokova, a Richaun Holmes 16 poena i deset skokova. Kod Pacersa Domantas Sabonis ubacio je 28 poena uz 11 skokova, Malcolm Brogdon dodao je 24 poena i devet asistencija, a po 21 poen dodali su Victor Oladipo (šest osvojenih lopti) i Doug McDermott.

Cleveland Cavaliersi kod kuće su poraženi od Memphisa koji je napokon spojio dvije pobjede. Grizzliesi su se oporavili od lošijeg ulaska u utakmicu i što je susret više odmicao, to je njihova prednost bila sve čvršća.

U konačnici predvodili su ih Dillon Brooks s 21 poenom i sedam skokova i Brandon Clarke s 15 poena. Kod Clevelanda Andre Drummond upisao je 19 poena i 14 skokova, a po 14 poena dodali su Cedi Osman i Damyean Dotson (šest asistencija).

Portland niti sam ne zna kako je izvukao pobjedu protiv Toronto Raptorsa. Gotovo cijelo vrijeme bio je u minusu, jako se mučio da se uopće vrati u utakmicu i onda kada bi se približio, Toronto je znao odgovoriti.

Ipak u završnici susreta Raptorsi nisu izdržali, imali su vodstvo i napad za odvajanje, VanVleet je promašio tricu da bi devet sekundi prije kraja CJ McCollum pogodio za 112:111. U zadnjem napadu Siakam nije bio precizan i Blazersi odnose pobjedu.

McCollum je ubacio 30 poena (5/11 trica) uz šest skokova i pet asistencija, Damian Lillard dodao je 23 poena, sedam skokova i pet asistencija, a Carmelo Anthony 20 poena ni pet skokova. Loša vijest za Blazerse je ozljeda Jusufa Nurkića koji je odradio tek devet minuta.

Kod Toronta Siakam je zbacio 22 poena uz 13 skokova i deset asistencija dok je Chris Boucher ubacio 20 poena (5/8 trica) uz osam skokova.

Sixersi i Hawksi oslabljeni su ušli u dvoboj u Atlanti, a bolje su se snašli domaćini koji su glatko slavili sa 112:94. Imali su Hawksi i 35 poena viška te su brzom i kvalitetnom igrom slomili otpor gostiju.

Trae Young ubacio je 26 poena uz osam asistencija, po 15 poena dodali su De'Andre Hunter (sedam skokova) i Brandon Goodwin. Clint Capela upisao je 12 poena i 11 skokova. Kod poraženih Joel Embiid upisao je 24 poena uz 11 skokova, a Isaiah Joe dodao je 18 poena.

Lakoćom su do pobjede došli Bucksi u gostima kod Magica kojem je ovo treći uzastopni poraz i lagano klizi prema 50-postotnom omjeru. Giannis Antetokounmpo završio je s 22 poena i šest skokova, a Nikola Vučević kod domaćina je upisao 28 poena, 13 skokova i pet asistencija.

NBA:
Washington Wizards - Phoenix Suns 128:107
Sacramento Kings - Indiana Pacers 127:122
Cleveland Cavaliers - Memphis Grizzlies 91:101
Portland Trail Blazers - Toronto Raptors 112:111
Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 112:94
Orlando Magic - Milwaukee Bucks 99:121
Charlotte Hornets - New York Knicks 109:88

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!