Rukomet

Hrvatska otputovala za Egipat: 'Sada polako kreće nervoza'

Mihaela Bradovski • utorak, 12.01.2021.
Hrvatska otputovala za Egipat: 'Sada polako kreće nervoza'
Foto: Pixsell

Hrvatska rukometna reprezentacija otputovakla je za Egipat gdje će od 13. do 31. siječnja sudjelovati na Svjetskom prvenstvu...

Nakon odrađenih priprema, hrvatska ekspedicija otputpovala je za Egipat gdje će sudjelovati na Svjetskom prvenstvu. Zlatko Horvat povratnik je u reprezentaciju nakon što je propustio zadnju akciju, a vjeruje kako će biti dovoljno vremena za prilagodbu do početka Svjetskog prvenstva.

"Dobro smo se spremili, sada kreće polako nervoza. Ali ima vremena, utakmica je za tri dana, taman ćemo se aklimatizirati. Nadam se da je sve pod kontrolom što se tiče ovih mjera. Jedva čekamo da krene. Nas nekolicina je već 15 dana na pripremama i jedva čekamo početak", kaže Horvat za net.hr.

Hrvatska je odradila jednu prijateljsku utakmicu protiv Španjolske i tu je izgledala jako dobro. Naravno, one prave natjecateljske bit će nešto sasvim drugo.

"Te prijateljske utakmice nisu neki pokazatelj i ne bih ih spominjao puno. Dobro je što smo igrali protiv Španjolske da vidimo u kojem smjeru idemo. Bila je to dobra utakmica jer smo već bili malo teži, ali htio bih sačekati s prognozama i pokazateljima na kojem smo nivou", kaže Horvat.

Ono što je dobro, ovaj put nema previše izostanaka i Hrvatska manje-više odlazi bez velikog broja izostanaka.

"Skoro smo kompletni, nikada nije bilo idealno, tako da navikli smo na to. Svi trebaju biti zdravi i 100 posto spremni, a Karačić i Šego nadam se da će se oporaviti što prije. Što se ostalih tiče dobri smo i nemamo nekih problema."

Prvi protivnik je Japan i njega ne treba podcijeniti. Japanci izgledaju sve ozbiljnije, imaju vrhunskog izbornika i bit će neugodan protivnik.

"Protiv Japana je važno ući motivirano u utakmicu, ne smije im se popuštati ni malo. Oni se vrlo ozbiljna reprezentacija, pripremali su se za Olimpijske igre i sada još dodatno u prošlih par mjeseci, bit će opasan protivnik. Ali mi smo ih već analizirali i nadam se da neće biti većih problema, moramo biti oprezni."

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!