Košarka

Šarić i Bogdanović večeras ne igraju, NBA radi na novom protokolu oko koronavirusa

Matej Kačan • srijeda, 13.01.2021.
Šarić i Bogdanović večeras ne igraju, NBA radi na novom protokolu oko koronavirusa

Sve više NBA utakmica se odgađa zbog koronavirusa u ekipama, pa tako u srijedu navečer svoje utakmice neće igrati Utah Jazz i Washington Wizardsi te Atlanta Hawksi i Phoenix Sunsi...

Od predviđena tri hrvatska predstavnika na NBA terenima u srijedu navečer, na parket će na kraju izaći samo Ivica Zubac u dresu svojih LA Clippersa protiv NO Pelicansa. Naime, na teren neće ni Bojan Bogdanović ni Dario Šarić.

Tijekom noći s utorka na srijedu je došla odluka da se zbog zaraze koronavirusom odgađa susret Utah Jazza i Washington Wizardsa, a u srijedu predvečer je odgođen susret Atlanta Hawksa i Šarićevih Sunsa pa je od devet predviđenih utakmica na rasporedu ostalo njih sedam.

Razlog odgađanja obje utakmice je zaraza kod Washington Wizardsa koji imaju nekoliko kontakata i igrača u izolaciji, a baš protiv Washingtona je u ponedjeljak igrao Phoenix te su igrači Sunsa sami postali kontakti. Zbog toga, ali i silnih odgoda kod Bostona i Dallasa se razmatra novi protokol.

NBA i Sindikat igrača su već imali sastanke na tu temu, a neki od detalja novog nacrta obvezuju nošenje maski svih igrača na klupi, manji kontakt igrača na terenu, što uključuje i pozdrave te bodrenje na slobodnim bacanjima. Također, maksimalno će biti limitirani kontakti i gosti igrača u hotelu i hotelskim sobama pa će svaka gostujuća ekipa zapravo biti u svojevrsnom balonu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!