Košarka

Harden i javno zavapio za odlaskom iz Rocketsa, slijedi odluka između Netsa i Sixersa

Matej Kačan • srijeda, 13.01.2021.
Harden i javno zavapio za odlaskom iz Rocketsa, slijedi odluka između Netsa i Sixersa

Saga oko odlaska ili ostanka Jamesa Hardena u Houstonu konačno bi u narednim satima trebala dobiti svoj epilog. Zvijezda Rocketsa je javno zatražila odlazak, a ekipa važe između dvije najbolje ponude za razmjenu...

Sljedećih sati ili dana bi trebalo saznati novu destinaciju za Jamesa Hardena. jedan od najboljih napadača u modernoj NBA košarci od ljeta je na ratnoj nozi s vodstvom Houston Rocketsa te nije tajna da želi odlazak u konkurentniju ekipu.

Harden je u pauzi između dvije sezone kršio protokole, kasnio na pripreme i stigao u lošoj fizičkoj spremi, ali je ipak igrao i stav momčadi je bio da Harden ugovor mora ispoštovati. No, stvar se opet zakotrljala nakon poraza Rocketsa protiv Lakersa.

Harden je na konferenciji za medije nakon susreta kazao da u momčadi nedostaje kvalitete i kemije, a da je on za Rocketse učinio sve te da se neke stvari ne mogu popraviti i sve je zvučalo kao oproštaj i obrazloženje zašto želi otići.

Njegov suigrač John Wall je znakovito kazao kako nije lako igrati kad neki u ekipi nisu sto posto unutra i ne žele biti tu i odjednom je postalo jasno da je Harden na samom rubu odlaska. Takve informacije potvrđuje i najpoznatiji NBA insajder Adrian Wojnarowski.

On je napisao kako Rocketsi važu između dvije ponude: One Brooklyn Netsa i Philadelphia 76ersa, a da su razgovori Rocketsa s te dvije momčadi dobili na snazi i prije Hardenovih izjava. U Philadelphiji je šef košarkaških operacija Daryl Morey s kojim je Harden surađivao u Rocketsima, a kod Netsa je primamljiva mogućnost stvaranja velike trojke s Kevinom Durantom i Kyriejom Irvingom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!