Rukomet

Norvežani i Francuzi praktički odmah odlučuju o prvom mjestu u skupini

Branimir Korać • četvrtak, 14.01.2021.
Norvežani i Francuzi praktički odmah odlučuju o prvom mjestu u skupini
Foto: Pixsell

Veliki dvoboj odmah na startu Svjetskog prvenstva. Norveška i Francuska sastaju se u utakmici dana i odmah odlučuju o prvom mjestu u skupini...

Norvežani dolaze u Egipat po zlatno odličje i to ne kriju. Za takvo što moraju si stvoriti što bolje uvjete pa su podigli buku zbog epidemioloških mjera u hotelu gdje su smješteni.

Sander Sagosen je oštro kritizirao organizatore koji nisu odvojili reprezentacije u hotelu, "previše ljudi kreće se tim prostorom" i Norvežani "strahuju za život".

Situacija očito nije ugodna, ali Norvežani se moraju okrenuti prvoj utakmici, prvom protivniku, snažnoj Francuskoj. Na Francusku idu bez dva jaka aduta, Roda i Gulleruda, ali i Francuzi imaju svojih briga jer ne mogu računati na Nikolu Karabatića i Elohima Prandija.

Christian Berge ukazao je na dodatni problem, odustajanje od nastupa SAD-a i ulazak Švicarske.

"Obaviješteni smo da su SAD odustale od nastupa i da je ušla Švicarska. To za nas znači drugačiji turnir od onog za koji smo očekivali. Plan koji je prvotno zacrtan, sada se mora promijeniti u pogledu opterećenja igrača", kaže Berge.

Zato plan za Francusku nije promijenjen, Betrge očekuje tešku utakmicu.

"Francuzi su sada imali dvije kvalifikacijske utakmice protiv Srbije, gdje su jednu izgubili i u jednoj odigrali neriješeno. To je momčad koja je dobila novog trenera i vjerojatno traži malo stabilnosti. Međutim to je još uvijek dobra momčad. Francuska je uvijek igrala s 5-1 protiv nas, ali protiv Srbije je igrala sa 6-0. Radujem se susretu."

Raduju se i Francuzi jer im treba pobjeda kojom će izbrisati onaj loš dojam protiv Srbije. Lijepo bi im legla pobjeda protiv Norvežana, ali to je sve samo ne jednostavno.

Guillaume Gille novo je ime na klupi reprezentacije nakon što je naslijedio Didiera Dinarta i treba tek vidjeti što će on donijeti Francuskoj. I dalje je to individualno vrlo snažna reprezentacija, ali treba je posložiti.

Dvoboj između Norveške i Francuske gledajte od 20:30 sati na RTL-u.

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!