Rukomet

Ole Erevik: 'Nadam se da će se stvari popraviti, ovo je kaotično iskustvo'

Branimir Korać • petak, 15.01.2021.
Ole Erevik: 'Nadam se da će se stvari popraviti, ovo je kaotično iskustvo'
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Bivši vratar norveške reprezentacije, a danas izvjestitelj za TV3 sa Svjetskog prvenstva, Ole Erevik, jako je razočaran sigurnosnim uvjetima u Kairu...

Norvežani su bili najglasniji po pitanju sigurnosnih uvjeta u kojima su smješteni, Sander Sagosen bez imalo ustručavanja kritizirao je organizatore i ustvrdio kako se uopće ne poštuje sve ono što je dogovoreno. Jako slično razmišlja i Erevik koji je zabrinut za cijelu situaciju.

"Moguće je da mi iz Skandinavije imamo vrlo velika očekivanja i zahtjeve da sve bude u redu. Navikli smo na strogu kontrolu infekcije, ali ovdje je kriza. Mnogi ljudi imaju vrlo, vrlo različit pristup korištenju maske za lice nego što smo mi navikli. Postaje malo problematično kada je u blizini hrane. Nije bilo zasebnih blagovaonica, u jednoj velikoj dvorani je osam reprezentacija koji zajedno jedu", poručio je Erevik i dodao:

"Ne znam misle li oni koji su ovdje u hotelu da su sada u "balonu" i da mogu živjeti normalno, ili misle da udaljenost nije toliko važna. Ne znam. Sreo sam nekoliko igrača iz različitih reprezentacija koji me žele zagrliti i primiti za ruku. Misle da sve postaje pomalo histerično sa svim tim mjerama predostrožnosti. Sve to govori mi da poštovanje bolesti nije jednako u svih nacija."

Erevik se nada kako će se to promijeniti i vjeruje da je to moguće.

"Mislio sam da će to biti moguće provesti i nadam se da će uspjeti. Znam da je nekoliko nacija kontaktiralo IHF i reklo da se ne mogu tako osjećati sigurno. Ali ako se tako nastavi, pritisak na IHF bit će velik i mislim da neće ovo moći izdržati tri tjedna. Tada će biti teško dovršiti Prvenstvo. Dajem sve od sebe da se držim na distanci, ali jasno je da postoji rizik od zaraze kada se preselite van. Ako se "balon" održava, taj rizik postaje sve manji sa svakim danom. Iako je to kaotično i razočaravajuće iskustvo, nadam se da će se stvari popraviti."

Danas će još jednom reprezentacije Brazila i Zelenortske Republike biti testirane s obzirom da su imali pozitivnih sluičajeva neposredno prije puta za Egipat.

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!