Rukomet

Nenad Šoštarić u podcastu Igrač više: 'Utakmica s Katarom će puno toga otkriti'

Branimir Korać • ponedjeljak, 18.01.2021.
Nenad Šoštarić u podcastu Igrač više: 'Utakmica s Katarom će puno toga otkriti'

Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije i trener Lokomotive, Nenad Šoštarić, gostovao je u podcastu Igrač više i govorio o brojnim zanimljivim temama s fokusom na nastup Hrvatske u Egiptu...

Razgovor o rukometu s Nenadom Šoštarićem uvijek je zanimljiv i poučan. Šoštarić je rukometna enciklopedija, vrhunski stručnjak i veliki poznavatelj svih događanja u svijetu rukometa. Naravno, ovo Svjetsko prvenstvo neumorno prati s naglaskom na Hrvatsku.

"Prva utakmica je bila loša, odmah smo ušli krivo. U početku radiš greške, oni ti zabiju dosta golova i već je 6:2. Očekivali smo da ćemo to poloviti u prvih deset minuta drugog dijela, ali kada pogledaš na semafor u 45. minuti, a još si u minusu, onda nije lako i kasnije se ruka skrati."

I protiv Angole je krenulo krivo, ali se naknadno situacija popravila.

"Opet se dogodila ista stvar, krenuli smo loše i stalno smo tu negdje s njima, rezultat na poluvremenu još je bio dobar. U drugom dijelu obrana je bila puno bolja, odmarali smo i Duvnjaka što nam je bitno. Kević je odigrao korektno, on je odličan igrač i može više od toga, igrao je u kataru, zna ih jako dobro i može biti od velike koristi."

Šoštarić je hvalio one najmlađe Martinovića, Šareca, Jaganjca, a vidi još dosta prostora na lijevoj strani napada.

"Martinović može još više, s njim imamo i brzinu protoka lopte, a ne samo šut. Naša krila isto mogu, Zlajo Horvat može podići igru za jedan nivo, Štrleka i Mandića trebamo više koristiti, moraš raširiti protivnika, baš tu na lijevom krilu imamo dosta prostora."

Šoštarić je govorio i o Francuskoj, ali i o ostalim kandidatima za titulu prvaka.

"Tek ćemo vidjeti koliko Francuzi mogu, protiv Norveške su bili jako dobri. U dvije utakmice imali su dva golmana na 18-19 obrana, na razini Omeyera koji je donosio medalje. Mahe je bio dugo ozlijeđen, a ovdje je bio dobar. Norvešku su dobili uz lošu igru Mema, Norveška je silom htjela kroz sredinu, a osim Sagiosena nitko nije prolazio."

"Utakmica s Katarom će puno toga otkriti o nama, tu je iskusna Španjolska, zatim Danska koja je uvjerljiva, Norveška koja ima kvalitetu za vratiti se, bit će Egipat zanimljiv, a on je nagazna mina. Garcia Parrondo je jako dobar trener, ima vrhunske igrače, igrali su po vrhunskim klubovima, imaju strahovit napad. Svi mogu bti sretni što nema publike kada igraju protiv Egipta, to je nenormalno, takvo što niste vidjeli nigdje."

Govorio je Šoštarić još i o Kataru, potencijalnim nasljednicima Line Červara, ženskom rukometu, ženskoj reprezentaciji i o još mnogo drugih tema. Sve to pogledajte u podcastu Igrač više.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!