Rukomet

Poljaci pružili jak otpor: 'Imali smo pobjedu u rukama'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 18.01.2021.
Poljaci pružili jak otpor: 'Imali smo pobjedu u rukama'
Foto: Pixsell

Poljska i Španjolska u drugom kolu u skupini odigrali su jako dobru utakmicu, a Španjolci su na kraju odnijeli pobjedu 27:26...

Poljska je pokazala kako se polako diže nakon smjene generacija koja nije mogla proći olako. U Egiptu je upisala pobjedu protiv Tunisa, a od Španjolske je izgubila s tijesnih 27:26.

Poljski izbirnik Patryk Rombel bio je vrlo zadovoljan drugim, ali ne i prvim poluvremenom.

"U prvom poluvremenu nismo ispunili svoj plan jer smo previše griješili i Španjolci su to iskoristili. Španjolska je bila vrlo čvrsta u obrani, ali drugo poluvrijeme bilo je puno bolje, tu smo napravili tek četiri pogreške i na kraju smo imali pobjedu u rukama. Mogli smo uzeti bodove, ali Španjolci su potvrdili visoku razinu."

Maciej Gebala posebne pohvale imao je za vratara Morawskog.

"Bila je ovo vrlo emotivna utakmica za nas. Previše smo pojedinačno griješili, ali spašavao nas je vratar Morawski koji je odigrao savršenu utakmicu. Izgubili smo zbog nedostatka iskustva, čestitke Španjolskoj", poručio je Gebala.

Inače na početku pressice dogodila se neobična situacija, naime prevoditelj je krenuo s otvaranjem pressice i onda se sjetio na pola rečenice da ne zna s kim je Poljska igrala. "Oprostite, s kim ste igrali", upitao je začuđenog izbornika.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!