Rukomet

Islanđani i Norvežani uvjerljivim pobjedama zaključili nastup u prvoj fazi SP-a

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 18.01.2021.
Islanđani i Norvežani uvjerljivim pobjedama zaključili nastup u prvoj fazi SP-a

U zadnjem terminu današnjeg programa na Svjetskom prvenstvu u Egiptu pobjede su upisali Norveška i Island. U statusu favorita glatko su slavili protiv Austrije i Maroka...

Austrija i Maroko upisali su nove poraze i ostali su zabetonirani za dno svoje skupine. Austrija je izgubila od Norveške s 38:29, a Maroko od Islanda 21:23.

Pet uvodnih minuta susreta jedini je period u kojem su rukometaši Maroka bili u prednosti. 4:0 serija za koju su se, svaki s dva pogotka, pobrinuli Viggo Kristjansson i Olafur Gudmundsson donijela je Islanđanima +3, a do kraja prvog dijela, upravo zahvaljujući raspoloženom Gudmundssonu, njihova je prednost narasla na pet razlike.

Island je u svim segmentima igre bio bolja momčad, Gustavsson je do odlaska na odmor skupio dvostruko više obrana u odnosu na Idrissija, a jedini koji mu je uspio postići tri zgoditka u tom razdoblju bio je Zaroili.

Sastav Maroka u nastavku nije uspio kreirati iznenađenje, Gudmundsson i Kristjansson, strijelci ukupno 12 zgoditaka (6+6) +8 pobjedom potvrdili su drugo mjesto u skupini, iza vodećeg Portugala, a ispred Alžira. Treba spomenuti kako je Hakimi u 50. minuti zaradio direktan plavi karton zbog prekršaja nad Kristjanssonom.

Paralelno su u Hassan Moustafa Areni posljednji susret skupine E odigrale Norveška i Austrija i taj je dvoboj također zaključen pobjedom favorita. Norvežani su u nastavak ušli s pogotka prednosti.

U tom se periodu, s osam obrana, nije štedio austrijski vratar, ali i to je bilo premalo protiv raspoloženih Sagosena i Tonnesena koji su se pobrinuli za polovicu norveških pogodaka u prvih pola sata igre.

Baš kao i Islanđani i Norvežani su u nastavku mirno priveli susret kraju te su na kraju slavili s devet pogodaka razlike, a Austrija nakon tri odigrana susreta dijeli sudbinu Maroka - ostala je na posljednjem mjestu s nulom u rubrici bodova. Do najveće, dvoznamenkaste prednosti sastav Christiana Bergea stigao je u 52. minuti preko Solstada.

Sagosen je u konačnici postigao devet pogodaka, a Tonnesen i Blonz dodali su svaki po sedam. Na vratima je Saeveras skupio 13 obrana. U austrijskom dresu po šest su zgoditaka zabili Weber i Wagner.

SP 2021., skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Portugal26:19Alžir
Island31:23Maroko
1Portugal 384:61+236
2Island 392:72+204
3Alžir 367:88-212
4Maroko 366:88-220

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!