Košarka

Adebayo nedovoljan za trojku Netsa, Houston pregazio Dallas

Matej Kačan • nedjelja, 24.01.2021.
Adebayo nedovoljan za trojku Netsa, Houston pregazio Dallas

Na NBA parketima je sinoć odigrano još pet susreta, što je manje nego obično, ali uzbuđenja nije nedostajalo . Velika trojka Netsa i dalje ne izgleda uvjerljivo, ali je ipak uspjeha svladati Miami Heat...

Nakon što su dva vezana poraza od Clevelanda poslužila kao šamar realnosti, novostvorena velika trojka Brooklyn Netsa napokon je stigla do nove pobjede. No, nije bilo lako ni protiv Miami Heata koji je igrao bez nekoliko standardnih igrača pa je sve na sebe preuzeo Bam Adebayo.

Adebayo je iskoristio činjenicu da su glavna snaga Netsa bekovi pa je izdominirao reketom s čak 41 poenom, ali to nije bilo dovoljno za Netse koji su slavili sa 128:124 i vodili su od prve do posljednje sekunde. Ovaj put je najviše uzeo Kevin Durant s 31 poenom, Irving je zabio 28, dok se James Harden podredio s 12 poena i 11 asistencija. Zato se istaknuo Joe Harris s 23 poena, od čega čak sedam trica.

Nimalo rezultatski uzbudljivo nije bilo na susretu Dallas Mavericksa i Houston Rocketsa. Mavsi su bili bez Porzingisa, a Houston je odigrao ponajbolju partiju sezone te je pregazio Dallas s 133:108. Glavna priča večeri svakako je bio DeMarcus Cousins koji je s 28 poena i 17 skokova podsjetio na dane prije brojnih ozljeda, a 33 poena, od čega šest trica je zabio Eric Gordon. Kod Mavsa tek Dončić na razini s 26 poena.

Los Angeles Lakersi i dalje ne znaju za poraz u gostima. Lakersi su sa 101:90 došli do devete pobjede u devet gostovanja, i to kod Chicago Bullsa. Anthony Davis bio je posebno raspoložen u svom rodnom gradu te je napunio koš domaćina s 37 poena, dok je LeBron James imao 17 ubačaja i 11 skokova.

Vrh Istoka i dalje drže Philadelphia 76ersi koji su igrali protiv posljednje momčadi konferencije Detroit Pistonsa, ali nisu tako jednostavno slavili. Sixersima je za 114:110 pobjedu bila potrebna nadahnuta partija Joela Embiida koji je imao 33 poena i 14 skokova uz ključna bacanja sedam sekundi prije kraja, a i Ben Simmons je imao važne ubačaje s linije koje je ugradio u svojih 20 poena, devet skokova i sedam dodavanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!