Rukomet

Marino Marić: 'Dobro nas operite danas, sutra ćemo se revanširati'

Branimir Korać • nedjelja, 24.01.2021.
Marino Marić: 'Dobro nas operite danas, sutra ćemo se revanširati'
Foto: Pixsell

Hrvatska rukometna reprezentacija vodila je tešku bitku s Argentinom svih 60 minuta i na kraju ju je izgubila. Taj poraz stavio ju je u tešku situaciju...

Marino Marić poznat je po dobroj realizaciji, a jučer je imao malo pravih prilika za pogodak, ali je zato izborio niz sedmeraca, Argentinci su se odlučili zaustaviti ga na taj način. On je, jednako kao i nakon Japana, vrlo razočaran.

"Poslije Japana sam probao neke stvari objasniti, mislio sam jedna utakmica pa ajde, protiv Katara i Bahreina bilo je super i svi smo znali da dolazi ta Argentina. Sve ti je nešto govorilo da će biti teško, ali da ćemo krenuti 0:5, drugi gol zabiti tek u 13. minuti... Tu je bio cijeli problem. Možemo pričati o obrani, ali zabiti 19 golova Argentini je premalo, tu je sigurno problem, naša neučinkovitost kada stisnu rezultat, stres i panika. Nismo isti kao kad vodimo 3-4-5 razlike, dogodi se blokada koju ne mogu objasniti. Zakazali smo u napadu, nedostajalo nam je akcija i šuteva izvana, pokušali smo igrati dva na dva, duplati i blokirati, ali nedostajalo je najviše tog šuta i lakih golova, možda i koja kontra i polukontra, uvukla se negativna energija. Nakon prvog poluvremena smo bili u egalu, mislili smo da će se promijeniti, ali dogodilo se neobjašnjivo."

Marić je prokomentirao i izrjavu Line Červara koji je rekao da je razočaran s igračima i d ane može ostati na klupi.

"Mi smo svi profesionalci i volimo ovo što radimo, drži nas ljubav prema reprezentaciji i naravno da nam je svima žao što je ovako ispalo. Čovjek je u tim trenucima tako reagirao, svatko možda traži opravdanje negdje drugdje, profesionalac sam i ne bih htio baviti se čaršijskim temama. Što će dalje biti, to je na izborniku, mi igrači smo svjesni što smo napravili, da imamo svoju još jednu šansu, svjesni smo našeg mentaliteta, kako je kad je super, a kako kad nije. Ja sam isto jučer podbacio u mnogim segmentima igre."

Marić vjeruje da još postoji šansa, vjeruje da Katar može dobiti Argentinu.

"Katar se isto bori za četvrtfinale, ali uvjeren sam da će dobiti. Danci su već prošli, njima ta utakmica nije bitna, opet sve ovisi o nama. Danska B i C ekipa su trenutno težak protivnik za nas, ali ako krenemo dobro i povedemo bit će sigurno drugačije, nadam se, želio bih to, samo navijam da dobro krenemo u utakmicu jer smo pokazali da smo onda dobri."

"Da sam član Katara, razmišljao bih dobit ćemo Argentinu, a Hrvati su onda u banani... Vratio im se i Capote, iako može Argentina također dobiti, ali sam uvjeren da će Katar slaviti. No najmanja su mi briga Katar i Danska, mislim samo o nama. Ako Argentina dobije, moramo prihvatiti da je to gotovo, ali pripremamo se već od danas da moramo dobiti."

Marić je potpuno koncentriran na svoju pripremu, ne razmiplja o onome što ćće biti s Červarom.

"Kao što sam već rekao, svi imamo svoje stavove, ali smo jedna ekipa i moramo biti kompaktni. Tu su neki drugi ljudi koji o tome odlučuju, mi igrači smo svjesni da je atmosfera banana, takav smo mentalitet, ali možda smo trebali odraditi to hladniji. Sad smo u malo neugodnom položaju, moramo anulirati sve te izjave od jučer što u konačnici medijima puno znači, a nama je sve to normalno i znamo se nositi s tim."

Poruka navijačima:

"Ja ih razumijem, sada je nezadovoljstvo i dobro nas operite danas, sutra ćemo se revanširati. Ja to sasvim razumijem, nama je cilj da ih uveselimo, a ne ražalostimo, ovo nam je dupla kazna. Budite uz nas pa ćemo vidjeti što će biti."

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!