Košarka

Double-double Zupca u novoj pobjedi, Antetokounmpo predvodio Buckse protiv Hawksa

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.01.2021.
Double-double Zupca u novoj pobjedi, Antetokounmpo predvodio Buckse protiv Hawksa

U noćašnjem programu u NBA ligi nastupili su Ivica Zubac i Luka Šamanić, Zubac se posebno istaknuo ostvarivši double-double učinak...

Milwaukee Bucksi upisali su novu pobjedu, ovaj put protiv Atlanta Hawksa. Očekivana pobjeda Bucksa koji su od samog početka bili u vodstvu, odmah su odjurili i stvorili visoku prednost te nisu dopustili gostima da se vrate u utakmicu iako je u jednom trenutku Atlanta smanjila na minus šest, no bliže od toga nije mogla.

Giannis Antetokounmpo predvodio je Buckse s 27 poena, 14 skokova i osam asistencija dok je Bobby Portis dodao 21 poen i šest skokova. Kod Hawksa nije bilo Younga i Capele pa su predvodničku ulogu preuzeli De'Andre Hunter s 33 poena i John Collins s 30 poena i sedam skokova.

Glatku pobjedu ostvarili su i Spursi protiv Wizardsa. Slavili su 121:101, a priliku na kraju susreta dobio je i Luka Šamanić koji je odigrao dvije i pol minute te ubacio tri poena (1/1 za tri).

Patty Mills bio je najefikasniji s 21 poenom, Lonnie Walker dodao je 16 poena, a Dejounte Murray 11 poena, 11 skokova i deset asistencija. Kod Wizardsa Bradley Beal ubacio je 31 poen uz sedam skokova, a Jerome Robinson dodao je 16 poena i pet skokova.

Cavaliersi su teško stradali u gostima kod Bostona koji je bio bolji sa 141:103. Prevagu su donijeli starteri, Boston je fantastično krenuo, stvorio ogromnu prednost pa povratkom startera na parket samo je dodatno povećao.

Nije bilo potrebno za njihovu veliku minutažu pa je tako Jaylen Brown za samo 19 i pol minuta utrpao 33 poena, najviše poena ikada kod jednog igrača za manje od 20 minuta. Kemba Walker dodao je 21 poen i pet skokova.

Kod Cavsa Collin Sexton završio je s 13 poena, a po 12 su dodali Cedi Osman, Damyean Dotson i Jarrett Allen (sedam skokova).

Raptorsi su odigrali dobru utakmicu i odnijeli pobjedu protiv Raptorsa 107:102. U završnici susreta otvorila se prilika Pacersima da okrenu dvoboj na svoju stranu, ali odlična obrana Raptorsa ostavila ih je bez realizacije i 18 sekundi prije kraja Anunoby je završio na liniji slobodnih bacanja. Pogodio je oba za 105:102, Sabonis ne pogađa na drugoj strani i Raptorsi zaključuju dvoboj.

OG Anunoby predvodio je Toronto s 30 poena, osam skokova i pet asistencija, Fred VanVleet dodao je 21 poen i pet skokova, a Norman Powell 20 poena i šest asistencija. Kod Pacersa Myles Turner završio je s 25 poena i šest blokada, Jrue Holiday sa 16 poena i deset skokova, a Domantas Sabonis (1/10 šut) s deset poena, 19 skokova i pet asistencija.

Ivica Zubac upisao je još jedan double-double učinak u novoj pobjedi Clippersa. Zaslužena pobjeda Clippersa koji su konstantno bili u vodstvu i nisu dopustili Thunderu da zaprijeti. Doduše u završnici je Thunder smanjio, ali ne i ozbiljno zaprijetio.

Kawhi Leonard je upisao 34 poena uz devet skokova i osam asistencija, Serge Ibaka 17 poena uz šest skokova, a Zubac je dodao za 24 minute deset poena (5/6 za dva) i 11 skokova. Kod Thundera Shai Gilgeous-Alexander imao je 23 poena, šest skokova i sedam asistencija, a George Hill 22 poena.

Blazersi su slavili protiv New York Knicksa 116:113, imali su visoku prednost, ali kako je susret odmicao tako su se Knicksi vraćali. Ipak, ponestalo im je malo vremena da bi se posve vratili i preokrenuli.

Damian Lillard ubacio je 39 poena (6/10 trica) uz osam asistencija, a Anfernee Simons dodao je 16 poena. Na drugoj strani Immanuel Quickley 31 poen (5/8 trica).

NBA:
Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks 129:115
San Antonio Spurs - Washington Wizards 121:101
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 141:103
Orlando Magic - Charlotte Hornets 104:107
Indiana Pacers - Toronto Raptors 102:107
LA Clippers - Oklahoma City Thunder 108:100
Portland Trail Blazers - New York Knicks 116:113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!