Rukomet

Danci se oporavljaju od viroze, hoće li Jacobsen riskirati s bolesnima?

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 25.01.2021.
Danci se oporavljaju od viroze, hoće li Jacobsen riskirati s bolesnima?
Foto: Pixsell

Hrvatska rukometna reprezentacija imala je problema s crijevnom virozom prije susreta s Argentinom, a sada iste probleme ima i Danska samo s većim brojem igrača...

Još protiv Japana Danci nisu igrali u punom sastavu jer su se neki igrači mučili s virozom, a za vjerovati je da Nikolaj Jacobsen niti protiv Hrvatske neće istrčati sa svim najjačim adutima. Nema razloga, Danska je sigurno prva i zašto riskirati?

"Mikela smo vidjeli i počeo je polako razgovarati, ali i dalje mu jako teško pada hrana. Johan Hansen je također ustao iz kreveta. Još je njih sedmero ili osmero koji osjećaju probleme u trbuhu i imaju česte posjete WC-u", istaknuo je Jacobsen.

Jacoben je dodao kako želi pobjedu, ali ne pod svaku cijenu, za Dansku je puno važnija četvrtfinalna utakmica. Liječnici pomažu koliko god mogu.

"Imamo tablete, ali ako imate bolove u trbuhu, tu tablete ne pomažu. Možda smo mogli to spriječiti, ali sada se moramo toga riješiti i nadati se da se neće pogoršati", dodaje Jacobsen.

Danski izbornik isto tako kaže kako je neizbježno da će protiv Hrvatske zaigrati i neki koji su osjećali probleme. Isto tako tvrdi kako će susret Argentine i Katara imati utjecaja i na dansku postavu.

"Ako Katar pobijedi i Hrvatska bude imala šanse za četvrtfinale, ne možemo samo tako nastupiti s rezervama. Ako Argentina pobijeddi, to će biti druga stvar jer onda niti Hrvatska neće imati za tp igrati."

"Lijepo je pobijediti, ali meni je najvažnije da pobijedimo u srijedu, manje mi je važno pobijediti danmas. Nama ovdje nije nužna pobjeda", dodaje Jacobsen.

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!