Rukomet

Kutak za kladioničare: Dvije utakmice odluke za hrvatske rukometaše

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.01.2021.
Kutak za kladioničare: Dvije utakmice odluke za hrvatske rukometaše
Foto: Pixsell

Važan dan za hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, najvažniji dosad. Protivnik u zadnjem kolu glavne runde je Danska, ali samo ta pobjeda neće biti dosta za prolaz...

Wycombe - Tottenham (20:45)

Još se čekaju samo dva sudionika osmine finala FA kupa. Bournemouth i Crawley dat će jednog sudionika, a Wycombe i Tottenham drugog. Upravo Wycombe i Spursi igraju danas i bore se za ulazak među 16 najboljih. Tamo će igrati protiv Evertona koji je s 3:0 bio bolji od Sheffield Wednesdaya. U prošlom kolu Wycombe je bio vrlo uvjerljiv i pregazio je Preston s 4:1 u susretu od kojeg su gosti očekivali više, ali na kraju su u velikoj mjeri podbacili. Olako su pali, primili brzo tri gola i Wycombe je lakoćom naplatio svoju dominaciju.

U Championshipu Wycombe stoji jako loše. Nalazi se na posljednjem mjestu s 15 osvojenih bodova, četiri manje od predzadnjeg Sheffield Wednesdaya koji je tu jer mu je savez odrezao kaznu i uzeo šest bodova. Tottenham je u međuvremenu odigrao čak tri utakmice nakon što je Wycombe odradio svoju prošlu. U FA kupu je igrao protiv amatera Marinea i slavio s 5:0 te je u prvenstvu remizirao 1:1 protiv Fulhama i slavio s 3:1 protiv Sheffield Uniteda. I u ovaj susret ulazi kao favorit te bi sve osim prolaza Spursa bilo veliko iznenađenje.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Wycombea 12.0, neriješeno 5.80, pobjeda Tottenhama 1.35

Dallas Mavericks - Denver Nuggets (2:30)

Loš ulazak u sezonu je iza Denver Nuggetsa koji izgledaju sve bolje i već su na pozitivnom omjeru. Trenutno su u nizu od tri uzastopne pobjede, od čega posljednje dvije ostvarene u produžetku protiv Phoenix Sunsa. U formi je Nikola Jokić koji ima možda i najbolju sezonu u karijeri, polako mu se priključuju i ostali te je Denver sve bolji i neugodniji protivnik. Zadnji poraz upisao je protiv Utah Jazza koji je u možda najboljoj formi u ligi, Jazzeri su u tom susretu slavili 109:105, ali Nuggetsi su se brzo oporavili.

Dallas nema sreće s izostancima. Kristaps Porzingis oporavio se i napokon vratio na parket da bi propustio prošlu utakmicu protiv Houstona kako ne bi bilo opterećenja na operirano koljeno, a još nije sigurno hoće li biti na parketu protiv Nuggetsa. Dorian Finney-Smith, Maxi Kleber, Dwight Powell i Josh Richardson trebali bi ostati out zbog koronavirusa. I dalje puno toga pada na leđa Luke Dončića koji će i ovdje imati težak posao i morati se boriti protiv obrane Nuggetsa.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Dallasa 2.30, neriješeno 16.0, pobjeda Denvera 2.00

Argentina - Katar (18:00)

Utakmica koja će se u Hrvatskoj pratiti s ogromnim zanimanjem. Ovaj dvoboj za hrvatsku rukometnu reprezentaciju važan je u biti koliko i dvoboj Hrvatske s Danskom. Računica je prilično jednostavna, Hrvatskoj igra samo jedna varijanta prema kojoj i dalje ima šanse za prolaz i može se nečem nadati. Naime Katar mora pobijediti Argentinu, ako u tome uspije, onda Argentina definitivno ispada, a Katar ostaje u igri za četvrtfinale. Ako Hrvatska ne pobijedi Dansku, Katar će u tom slučaju proći u četvrtfinale. Argentini je za prolaz dovoljan remi. U slučaju da ne izgubi, tada je sve jasno, zajedno s Danskom prolazi u četvrtfinale.

Katar ulazi u ovaj susret kao blagi favorit. U međusobnim dvobojima s Argentinom imao je više uspjeha, a i povratkom u roster Capotea, dobiva dodatnu kvalitetu na vanjskim pozicijama. S Capoteom i Marzom Katar dobiva visoku kvalitetu i snagu s vanjskih pozicija, oporavljen je i sjajni pivot Youssuf Ali, još ako Danijel Šarić na vratima bude u pravom izdanju, šanse Azijaca će drastično porasti. Argentina ima svoje adute, nikada se ne predaje, vrlo je borbena, a tu su braća Simonet koji su nositelji igre. Zadnjih šest međusobnih susreta okončano je pobjedom Katarana, a Argentina je zadnji put slavila na Svjetskom prvenstvu 2013. godine.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Argentine 3.00, neriješeno 10.0, pobjeda Katara 1.80

Hrvatska - Danska (20:30)

Hrvatska rukometna reprezentacija nada se da će imati priliku sama odlučiti o tome hoće li igrati u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Za to joj treba pomoć Katara koji mora svladati Argentinu nakon čega Hrvatska mora svladati Dansku. Danci imaju velikih problema, sedmorica igrača su pod crijevnom virozom, a među njima i Mikkel Hansen. Hrvatska je pod stresom nakon neočekivanog poraza od Argentine, ali svi su svjesni kako pobjedom u ovom susretu mogu puno toga ispraviti i vratiti Hrvatsku na pravi put. Iako je izbornik Lino Červar impulzivno reagirao i najavio odlazak s klupe, svi su potpuno usmjereni prema tome da svladaju Dance.

"Očekujemo da ćemo igrati bolje nego prošlu utakmicu. Treba pozitivno misliti i izvući pouke iz prošle utakmice, pokušati s ovim što imamo, odigrati maksimalno i pokušati se suprotstaviti svjetskom prvaku. Može se uvijek, moramo napraviti dodatni napor, odigrati mnogo bolje u obrani, tranziciji, fazi napada, imamo puno toga za napraviti bolje nego protiv Argentine", kaže Lino Červar, a Marino Marić dodaje: "Katar se isto bori za četvrtfinale, ali uvjeren sam da će dobiti. Danci su već prošli, njima ta utakmica nije bitna, opet sve ovisi o nama. Danska B i C ekipa su trenutno težak protivnik za nas, ali ako krenemo dobro i povedemo bit će sigurno drugačije, nadam se, želio bih to, samo navijam da dobro krenemo u utakmicu jer smo pokazali da smo onda dobri."

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!