Košarka

Novi double-double Zupca u porazu Clippersa, Bogdanović šuterski neraspoložen

Branimir Korać • srijeda, 27.01.2021.
Novi double-double Zupca u porazu Clippersa, Bogdanović šuterski neraspoložen

Svega tri utakmice bile su noćas na rasporedu u NBA ligi, a na parketu su bili Ivica Zubac i Bojan Bogdanović te su obojica bili dvoznamenkasti...

Russell Westbrook s Washington Wizardsima stigao je u Houston na noge svojoj bivšoj momčadi i upisao težak poraz. Westbrook se trudio, nije bio daleko od triple-double učinka, ali on i Bradley Beal nisu mogli sami.

Dugo je još Washington i izdržao, ali u završnih 12 minuta puno bolje su reagirali Rocketsi i upisali visoku pobjedu.

John Wall svojim Wizardsima je ubacio 24 poena uz pet asistencija, po 20 poena dodali su Victor Oladipo (pet skokova) i Eric Gordon dok je DeMarcus Cousins sudjelovao s 19 poena, 11 blokada i pet osvojenih lopti.

Kod Wizardsa Beal je ubacio 33 poena uz pet skokova, a Westbrook 19 poena uz 11 skokova i sedam asistencija.

Clippersi bez Beverleyja, Georgea i Leonarda nisu uspjeli nastaviti niz pobjeda i poraženi su u gostima kod Atlante Hawksa sa 108:99.

Ivica Zubac odigrao je vrlo dobro, upisao je novi double-double učinak i to za 19 minuta provedenih na parketu. Ubacio je 13 poena (3/5 za dva, 7/8 slobodna) i tome dodao deset skokova.

Ulogu prvog strijelca Clippersa ovdje je preuzeo Reggie Jackson koji je ubacio 20 poena uz sedam skokova i osam asistencija dok je Serge Ibaka dodao 15 poena i pet skokova. Kod Hawksa nezaustavljiv je bio Trae Young s 38 poena i pet asistencija, De'Andre Hunter ubacio je 22 poena, Clint Capela 13 uz 18 skokova, a John Collins 11 uz 11 skokova i pet blokada.

Jazzeri su unatoč jako lošem otvaranju susreta i zaostatku od 17 poena u prvom poluvremenu, okrenuli rezultat protiv Knicksa i upisali pobjedu. To su uspjeli unatoč očajnoj šuterskoj večeri Bojana Bogdanovića (2/10) i Donovana Mitchella (3/15) koji su kombinirano šutirali 5/25.

Royce O'Neale predvodio je Utah s 20 poena i šest skokova, Mike Conley je dodao 19 poena, sedam skokova i pet asistencija, a Rudy Gobert 18 poena uz 19 skokova. Bogdanović je za 24 minute ubacio 11 poena (0/3 za dva, 2/7 za tri, 5/6 slobodna).

Kod Knicksa Austin Rivers ubacio je 25 poena (5/7 trica), a Julius Randle 18 poena uz deset skokova.

NBA:
Houston Rockets - Washington Wizards 107:88
Atlanta Hawks . LA Clippers 108:99
Utah Jazz - New York Knicks 108:94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!