Košarka

Bogdanović samozatajan u desetoj pobjedi Jazza u nizu

Matej Kačan • četvrtak, 28.01.2021.
Bogdanović samozatajan u desetoj pobjedi Jazza u nizu

Utah Jazz Bojana Bogdanovića je upisao desetu pobjedu u nizu te je zasjeo na vrh ukupnog poretka u NBA ligi, ali je Bogdanović odigrao jednu od tiših partija...

Košarkaši Utah Jazza ne prestaju s fantastičnim partijama u NBA. Jazzeri su upisali i desetu pobjedu u nizu te su na omjeru 14-4, dovoljnom za vrh Zapada i cijele lige jer su LA Lakersi porazom u Philadelphiji pali na 14-5 i manji postotak pobjeda.

Jazz je svladao Dallas Maverickse sa 116:104, a da je vodio praktički od početka do kraja i još jednom nije pružio protivniku nikakvu šansu za povratak ili pobjedu. Vodio je Jazz i s 25 razlike u jednom trenutku, a najimpresivnije je da je takvu partiju odigrao bez Donovana Mitchella.

Umjesto njega je u petorku upao Joe Ingles koji je odgovorio sa sedam trica za 21 poen i osam dodavanja, dok su sjajni bili i Jordan Clarkson s 31 poenom i Rudy Gobert s 29 i čak 20 skokova! Bojan Bogdanović je u 36 minuta ostao tih, šutirao je tek 3/6 uz 0/1 za tricu i šest poena uz tri skoka i jednu asistenciju.

Kod Dallasa je Luka Dončić ubacio 30 uz šest asistencija, dok je Tim Hardaway Jr. imao 19.

Phoenix Sunsi su i dalje bez Darija Šarića te su upisali poraz kod kuće protiv Oklahoma Cityja. Bila je to prva utakmica Chrisa Paula protiv kluba u kojem je proveo prošlu sezonu, a veteran je bio posebno nadahnut. Zabio je 32 poena i vodio Sunse do ranog vodstva koje su držali do kasnije faze, ali onda slijedi preokret.

Shai Gilgeous-Alexander i Al Horford, svaki s po 21 poenom su poveli preokret za Thunder koji je u drugoj nadoknadio 17 poena viška Phoenixa i poveo s 13, da bi i to prosuo te su ušlo u egal. Ostao je Thunder u egalu, a onda na kraju ušao u novu seriju za 102:97 pobjedu. Gilgeous-Alexander je svojim poenima dodao i osam asistencija te sedam skokova, dok je Horford uhvatio 11 skokova.

Za Spurse po običaju nije igrao Luka Šamanić, ali je njegova ekipa upisala veliku pobjedu nad Boston Celticsima. Spursi su slavili sa 110:106 iako su u završnici morali čupati pobjedu nakon što su prosuli i 15 poena prednosti u drugom poluvremenu.

DeMar DeRozan je kod Spursa ubacio 21 poen uz sedam dodavanja, dok je LaMarcus Aldridge dodao 20 poena. Sjajan je bio i Keldon Johnson s 18 poena i 10 skokova, dok su Jayson Tatum i Jaylen Brown zabili 25, odnosno 24 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!