Nogomet

Chapecoense osvojio titulu u brazilskoj Serie B i vratio se u elitni rang

HINA, Mihaela Bradovski • nedjelja, 31.01.2021.
Chapecoense osvojio titulu u brazilskoj Serie B i vratio se u elitni rang
Foto: Kristijan Komarica

Brazilski klub Chapecoense, koji je 2016. ostao praktički bez cijele momčadi koja je poginula u zrakoplovnoj nesreći, osvojio je naslov prvaka Serie B i promociju u elitni razred brazilskog nogometa.

Chapecoense je sredinom siječnja osigurao jedno od prva četiri mjesta na ljestvici koja su osiguravala promociju, a pobjedom u zadnjem kolu protiv Confiancea s 3:1 i titulu prvaka druge lige.

Klub iz grada Chapeca na jugu Brazila je ovojio naslov prvaka Serie B zbog bolje razlike pogodaka od Americe Mineiro i to za samo jedan gol. Zanimljivo, Chapecoense je odlučujući treći gol postigao u sudačkoj nadoknadi iz jedanaesterca kojeg je Anselmo Ramon realizirao panenkom.

"Zaslužili smo naslov prvaka", napisao je klub na Twitteru dodavši: "Kiša u Areni Conda u trenutku kad se Chapecoense priprema za podizanje trofeja. Naša snaga dolazi odozgo."

Pobjednički pokal podigao je Alan Ruschel, koji je bio jedan od preživjelih u nesreći 2016.

Momčad je potom u otvorenom autobusu prošla kroz središte grada s nešto više od 200.000 stanovnika.

Uz Chapecoense plasman u viši rang natjecanja izborili su i America Mineiro, Juventude i Cuiaba.

U zrakoplovnoj nesreći koja se dogodila 29. studenog 2016. poginula je 71 osoba dok je preživjelo šestero putnika. U nesreći je poginulo 19 igrača Chapecoensea koji je putovao u Medellin na finale Copa Sudamericane.

Momčad je iduće godine završila kao osma na ljestvici, 2018. je skliznula na 14. mjesto, a 2019. godine je ispala iz Serie A.

No, vratili su se i sljedeće će sezone ponovno biti u brazilskom elitnom razredu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!