Nogomet

Kutak za kladioničare: Liverpool na teškom gostovanju kod iznenađenja sezone

Branimir Korać • nedjelja, 31.01.2021.
Kutak za kladioničare: Liverpool na teškom gostovanju kod iznenađenja sezone

I nedjelja nam donosi vrlo zanimljiv i bogat sportski program. Finale Svjetskog prvenstva u rukometu, nastavak prvenstava u svim sportovima, uglavnom puno toga zaninmljivog je pred nama...

West Ham - Liverpool (17:30)

Je li dvoboj s Tottenhamom bio prekretnica i hoće li Redsi napokon uhvatiti pozitivan kontinuitet forme, pokazat će već dvoboj s West Hamom. West Ham spada među najugodnija iznenađenja ove sezone, trenutno je u seriji od četiri uzastopne pobjede i kako će ovaj dvoboj za Liverpool biti veliki izazov, bit će i za West Ham. Čekićari su u situaciji da s pobjedom u ovom susretu dolaze na četvrto mjesto i preskaču upravo Liverpool nešto što je prošle sezone bilo nezamislivo. U zadnja četiri kola svladali su Everton, Burnley, WBA i Crystal Palace te bi pobjeda protiv Liverpoola lijepo zaokružila taj niz.

U prošlom kolu West Ham je svladao u gostima Crystal Palace s 3:2, a nije bilo toliko neizvjesno koliko rezultat sugerira. Crystal Palace je tek u završnici susreta smanjio zaostatak, igrala se 98. minuta kada je Michy Batshuayi zabio za 3:2. Liverpool pak nosi lijepa sjećanja s gostovanja kod Tottenhama gdje je slavio s 3:1. Odigrao je jako dobru utakmicu i apsolutno je nadigrao domaćina koji je bio potpuno bezopasan. No u tom susretu otvorili su se novi problemi u obrani za Kloppa koji je praktički bez svih stopera.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda West Hama 4.80, neriješeno 4.00, pobjeda Liverpoola 1.85

Cadiz - Atletico (16:15)

Iako je još prerano za reći, madridski Atletico juri prema tituli prvaka Španjolske. Madriđani su na vrhu ljestvice s čak sedam bodova ispred drugoplasiranog Reala i još ima i dvije utakmice manje. Forma Madriđana je sjajna, tradicionalno imaju najbolju obranu te su primili svega osam golova, nalaze se na vrhu ljestvice potpuno zasluženo. I na ovom gostovanju su favoriti i s razlogom očekuju tri boda. Cadiz je na povratku u najviši rang pokazao da ima kvalitetu, no Atletico je ipak klasa iznad.

U prošlom kolu Atletico je ugostio Valenciju i samo potvrdio koliko je pun samopouzdanja. Gubio je već od 11. minute, ali je okrenuo rezultat i na kraju rutinski slavio s 3:1. Cadiz je trenutno na 12. mjestu na ljestvici i pobjeda u ovom susretu može ga lansirati čak do osmog mjesta. On je u prošlom kolu gostovao kod Seville koja je u odličnoj formi i upisao je poraz 3:0. Protiv raspoloženog domaćina nije imao šanse, odlučio se na zatvorenu formaciju i igru na kontre, no Sevilla je lako riješila pitanje pobjednika.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Cadiza 7.00, neriješeno 4.00, pobjeda Atletica 1.65

Rijeka - Gorica (17:05)

Kolo u kojem nije nedostajalo iznenađenja bit će zaključeno vrlo zanimljivim dvobojem na Rujevici između Rijeke i Gorice. Riječani u ovaj susret ulaze svjesni kako su dobili još jednu priliku za smanjiti zaostatak za Dinamom, ali isto tako i približiti se Gorici na samo bod zaostatka. Goričani s druge strane pobjedom u ovom susretu mogu učvrstiti treće mjesto, no treba biti realan i priznati kako će im trebati ipak još dosta vremena da se konsolidiraju, imali su dosta promjena i stvari tek trebaju sjesti na svoje mjesto.

Gorica ima dosta uspjeha u susretima s Rijekom, jednostavno joj ne odgovara kao što njoj primjerice ne odgovara Dinamo. Još su svježa sjećanja na prošlotjedni poraz Gorice od Dinama 4:3. "Imali smo dovoljno vremena nakon tog šokantnog poraza u prošlom kolu, vjerujem da smo ga dobro iskoristili i fokusirani smo samo na ovu utakmicu", ističe Siniša Oreščanin. Na vratima će ponovno biti Ivan Banić, Kahlina se još uvijek nije u potpunosti oporavio od ozljede: "Uoči prve utakmice bilo je malo treme, ipak jako dugo nisam branio na ovoj razini, ali sad se osjećam kao da branim već 200 utakmica. Drago mi je što će Kale biti na klupi, uz nas, jer zna on vidjeti i neke stvari malo drukčije, ima tu trenersku crtu."

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Rijeke 1.90, neriješeno 4.00, pobjeda Gorice 4.50

Club Brugge - Standard Liege (13:30)

U 23. kolu belgijskog prvenstva Club Brugge dočekuje Standard iz Liegea. Domaćin je u sjajnoj formi i juri prema novom naslovu prvaka i kako se trenutno stvari odvijaju, teško će ga netko zaustaviti na tom putu. Drugoplasiranom Antwerpu bježi 11 bodova i ima utakmicu manje, u velikoj je seriji pobjeda, a što se tiče obrane i napada, oni su najbolji u ligi. S 50 postignutih golova nalazi se na vrhu, s golom više od Genka. S druge strane primio je samo 17 golova, sljedeća najbolja obrana je ona baš Standarda s devet primljenih golova više.

Standard je trenutno četvrti s pet bodova manje od Antwerpa i Genka. S obzirom da danas igraju i Anderlecht i Oostende, koji imaju bod, odnosno dva manje, poraz bi mogao Standard izbaciti iz vodećeg kvarteta. U prošlom kolu Club Brugge je s 2:1 slavio kod Cercle Bruggea u dosta izjednačenom dvoboju, a Standard je remizirao 2:2 u gostima kod Oostendea dva puta vraćajući se iz zaostatka te pogotkom za 2:2 u 94. minuti.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Club Bruggea 1.70, neriješeno 4.00, pobjeda Club Bruggea 6.20

Danska - Švedska (17:30)

Veliko finale Svjetskog prvenstva bit će ujedno i skandinavsko finale, sastaju se Danci i Šveđani. Danci su branitelji naslova i na ovo Svjetsko prvenstvo doputovali su u statusu favorita za osvajanje titule. Dosad su to potvrđivali, nisu imali lagan put, ali prvo veliko iskušenje protiv domaćina Egipta uspješno su riješili nakon sjajne utakmice, a drugo veliko iskušenje imali su u polufinalu gdje su također bili uspješni i svladali Španjolsku. Mikkel Hansen je u sjajnoj formi, pokazao je to i u polufinalu protiv Španjolske.

Šveđani će upravo s njim imati najviše problema, ali dosad su odličnom obranom znali neutralizirati protivničke najjače adute. Njih su rijetki vidjeli ovako visoko, praktički cijela jedna sedmorka im nedostaje, ali pokazali su kako imaju ogroman potencijal i veliki broj onih mlađih igrača koji mogu zamijeniti one najveće zvijezde. Od onih koji su i inače važni adutu, ovdje su tek Jim Gottfridsson, Albin Lagergren, Max Darj, Andreas Palicka i Hampus Wanne.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Danske 1.55, neriješeno 11.0, pobjeda Švedske 3.80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!