Zimski sportovi

Zubčić ponovno u drugoj vožnji, ostali nisu uspjeli

Mihaela Bradovski • nedjelja, 31.01.2021.
Zubčić ponovno u drugoj vožnji, ostali nisu uspjeli

Drugi slalom u Chamonixu donio je nove nastupe za hrvatske predstavnike. Filip Zubčić odradio je dobar posao i ponovno se plasirao u drugu vožnju...

I danas je Chamonix ugostio najbolje slalomaše, a meu njima su se našla i četvorica hrvatskih predstavnika. Ponovno je najbolje posao odradio Filip Zubčić.

Zubčić je prvu vožnju završio na 20. mjesto te je tako izborio ulazak u drugu vožnju gdje će se boriti za što više bodova. Zaostatak za vodećim Henrikom Kristoffersenom iznosi sekundu i 43 stotinke, a zaostatak za desetim mjestom iznosi manje od pola sekunde što pokazuje veliku mogućnost za napredak.

Norvežanin Kristoffersen je odradio najbolje prvu vožnju i ima 23 stotinke prednosti nad Francuzom Alexisom Pinturaultom te 44 stotinke bolje vrijeme od trećeplasiranog Austrijanca Marca Schwarza.

Što se tiče ostalih hrvatskih predstavnika, Matej Vidović nije završio prvu vožnju, a sudeći prema prolaznim vremenima bio bio na rubu ulaska u drugu vožnju. Istok Rodeš završio je na 34. mjestu s 19 stotinki zaostatka za 30. pozicijom, a Samuel Kolega je na 40. mjestu.

Druga vožnja počinje u 12:30.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!