Tenis

Petra Martić preokretom do pobjede protiv Lapko

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.02.2021.
Petra Martić preokretom do pobjede protiv Lapko

Petra Martić dobro je krenula na Yarra Valley Classicu u Australiji. Na pripremnom turniru uoči Australian Opena svladala je Bjeloruskinju Veru Lapko...

Nije to bio najbolji nastup Petre Martić, ali u ovom trenutku bez mečeva u nogama, teško je i za očekivati neku sjajnu formu. Ipak je upisala pobjedu, na startu turnira Yarra Valley Classic slavila je protiv Bjeloruskinje Vere Lapko u tri seta.

Nešto više od dva sata potrajao je meč u kojem je Petra izgubila prvi set, ali uspjela se na vrijeme oporaviti i doći do preokreta i pobjede.

Prvi set uzela je Bjeloruskinja koja je povela 4:1 uz dva breaka, Martić je do kraja seta dva puta vraća izgubljeni servis, ali ga još jednom i izgubila te tako izbila set sa 6:4.

I u drugi set bolje je krenula Lapko koja je povela s 2:0, ali do kraja seta uspjela je uhvatiti još samo jedan gem, Martić je potpuno stabilizirala igru na servisu i više nije dopustila break lopte u tom periodu.

Odluka je tako pala u trećem setu gdje su igračice odmah razmijenile breakove da bi Martić nakon toga izgubila još samo jedan gem i prošla u treće kolo.

U trećem kolu igrat će protiv bolje iz meča između Shelby Rogers i Rebecce Peterson.

Yarra Valley Classic, drugo kolo:
Petra Martić (Hrvatska, 7) - Vera Lapko (Bjelorusija, Alt) 4:6, 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!