Rukomet

Šola: 'Utakmica protiv Tatrana će nas odrediti u narednom periodu'

Branimir Korać • utorak, 02.02.2021.
Šola: 'Utakmica protiv Tatrana će nas odrediti u narednom periodu'
Foto: Pixsell

PPD Zagreb počinje s natjecanjem u SEHA ligi gdje mu je prvi protivnik Tatran Prešov. U Zagrebu se nadaju napokon prvoj pobjedi...

Od Prešova do Prešova, nadaju se u PPD Zagrebu kako će napokon doći do pobjede. Zadnju u svim natjecanjima upisali su, vjerovali ili ne, u ožujku prošle godine protiv Tatrana koji dolazi u Zagreb na startu SEHA lige.

"Nakon početka tamo u listopadu gdje smo imali samo Ligu prvaka i izgubili sve utakmice, veselio sam se prvom mjesecu kako bi odradili kompletne pripreme, međutim nismo to uspjeli odraditi na najbolji mogući način jer je bilo dosta ozlijeđenih igrača pa sam morao reducirati plan. Odigrali smo nekoliko pripremnih utakmica s polovičnim uspjehom, ali pokazali smo u zadnje dvije utakmice da imamo lagani uspon forme. U zadnjih tjedan dana uspjeli smo se i kompletirati tako da željno iščekujemo utakmicu protiv Tatrana jer je to novi početak za sve nas. Počinje SEHA liga u kojoj krećemo od nule i nadam se najboljem mogućem rezultatu u ovom prvom tjednu natjecanja gdje imamo Tatran i Eurofarm u SEHA ligi i zaostalu utakmicu protiv Celja 9. veljače"

Tatran Prešov nije za podcijeniti, ali Šola je svjestan kolika je važnost ove utakmice.

"Tatran je ozbiljna ekipa koju vodi naš izvrsni trener Slavko Goluža. Ne smijemo se opustiti niti u jednom trenutku premda on stalno govori da je imao puno problema u pripremama i da mu je nedostajalo dosta igrača. Međutim vidim da je u zadnjoj utakmici u slovačkom prvenstvu pobijedio s 18 razlike što znači da nisu nimalo naivni i da su u dobroj formi. Kod nas svaki pojedinac mora odigrati utakmicu na 100 posto i onda da cijeli kolektiv ujedinimo da bi mogli pobijediti. Ta je utakmica vjerojatno nešto što će nas odrediti u narednom periodu."

Matej Hrstić smatra kako Zagreb u ovom susretu ne bi trebao imati previše problema.

"Napokon smo svi na okupu, neki su bili ozlijeđeni, ali se sada vraćaju. Spremni dočekujemo ovaj mjesec koji je stvarno pun utakmica. U zadnjoj prijateljskoj utakmici protiv Nexea pokazali smo dobru igru, na kraju smo zasluženo i pobijedili tako da pozitivno gledamo na ove utakmice koje dolaze. Prvo igramo protiv Prešova, ekipe koja zna biti neugodna, ali mislim da smo ih dobro proučili, dobro smo odradili videoanalizu tako da ne bi trebalo biti nekih većih problema i da bi trebali upisati prve bodove u SEHA ligi ove sezone."

David Mandić ističe obranu kao ključ na putu do pobjede.

"Prva utakmica je protiv Tatrana iz Prešova, priključili smo se i nas trojica nakon povratka iz Egipta, donekle smo kompletni i jedino se još ne zna što će biti s Božić-Pavletićem, Mrakovčićem i Vlahom, ali ne znamo niti u kakvom stanju dolazi Prešov, vidjeli smo da je slavio s 18 razlike u slovačkoj ligi. Ne smijemo se opustiti, ali ako odigramo dobro obranu trebalo bi biti u redu. Očekuje nas bitna utakmica u kojoj želimo vratiti samopouzdanje."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!