Tenis

Ajduković poražen u prvom kolu Antalyje 2

Matej Kačan • utorak, 02.02.2021.
Ajduković poražen u prvom kolu Antalyje 2
Foto: Pixsell

Hrvatski tenisač Duje Ajduković nije uspio ponoviti uspjeh iz prošlotjednog izdanja Challengera u Antalyji kad je došao do četvrtfinale. Ovaj put je zaustavljen u prvom kolu...

Drugi uzastopni turnir u Antalyji nije ponudio isti uspjeh za Duju Ajdukovića kao prvi. Ajduković je nakon četvrtfinala u Turskoj opet morao kroz kvalifikacije koje je prošao, ali je u drugom izdanju turnira ispao odmah u prvom kolu glavnog ždrijeba.

Bolji od Ajdukovića bio je Ekvadorac Emilio Gomez koji je u dva sata uspio preokrenuti Ajdukovića koji je osvojio prvi set sa 6:3. Ajduković je sjajno krenuo te je poveo s 3:0, a onda je do kraja seta još dva puta uzeo i gubio servis i sve se uravnotežilo za 6:3 u setu u kojem je igrač koji je servirao uzeo gem tek tri puta.

I u drugom setu se nastavljaju drhtavi početni udarci i u gotovo svakom gemu imamo break lopte, a ovaj put je Ekvadorac iskoristio svoje dvije u petom i sedmom gemu, dok Ajduković svoje nije koristio te je došlo do izjednačenja sa 6:2.

U treći set Gomez kreće bolje i vodi s 2:0, a onda se Ajduković vraća i izjednačava na 3:3. No, nije uspio nastaviti u istom tonu, već Gomez radi novi break, odlazi na 5:3 i završava meč sa 6:4 za dva sata i šest minuta igre.

Challenger Antalya, prvo kolo:
Duje Ajduković (Hrvatska, Q) - Emilio Gomez (Ekvador) 6:3, 2:6, 4:6

FOTO: Dubravka petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!