Nogomet

Kutak za kladioničare: Inter i Juventus kreću u borbu za finale Kupa Italije

Branimir Korać • utorak, 02.02.2021.
Kutak za kladioničare: Inter i Juventus kreću u borbu za finale Kupa Italije

Utorak donosi niz zanimljivih sportskih događanja, nastavlja se natjecanje u HNL-u, inozemnim ligama, SEHA ligi, a sukladno tome imamo i vrlo zanimljivu kladioničarsku ponudu...

Inter Milano - Juventus (20:45)

Večeras je na rasporedu prva utakmica polufinala Kupa Italije u kojoj se sastaju Inter i Juventus. Važan je to dvoboj za jedne i druge, Inter je u sušnom razdoblju što se tiče trofeja, nije ništa osvojio već deset godina, a zadnji koji je osvojio je upravo Kup Italije 2011. godine kada je u finalu s 3:1 bio bolji od Palerma. Bilo je to razdoblje u kojem je Inter dominirao talijanskim nogometom i nitko nije mogao pretpostaviti da će uslijediti tako dugačko sušno razdoblje. Baš zato Inter želi otići do kraja u Kupu i naravno ostati u borbi za titulu prvaka.

Juventus nema takvih briga, on niže titule prvaka kao na traci,a li ove sezone nije tako uvjerljiv. Andrea Pirlo je tek na početku puta i dosta se govorilo o njegovim potezima, ali s vremenom se Juventus diže i izgleda sve bolje. U prošlom kolu Kupa Juventus je imao vrlo lagan zadatak, protivnik mu je bio SPAL kojeg je sredio lakoćom s 4:0. Inter je pak imao daleko teži posao protiv gradskog rivala Milana kojeg je svladao s 2:1 golom Christiana Eriksena iz slobodnog udarca u sudačkoj nadoknadi.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Intera 2.70, neriješeno 3.40, pobjeda Juventusa 3.00

NK Osijek - Slaven Belupo (16:00)

Osječani su potpuno uhvatili priključak s Dinamom i ravnopravno su u borbi za naslov prvaka. S Bjelicom na klupi doživjeli su kolaps samo jednom i to na gostovanju kod Gorice koja ih je svladala s 4:1. U ostalim susretima, čak i kada nisu dobro izgledali, Osječani su bilježili pobjede. Nisu dobro izgledali niti u prošlom kolu protiv Istre 1961 koja je u Gradskom vrtu stvorila dovoljno prilika da izbjegne poraz, ali domaćin je ipak na kraju uzeo sva tri boda. Slaven Belupo je pak u prošlom kolu prekinuo niz od tri uzastopna poraza slaveći protiv Varaždina 2:0. Sada taj dobar rezultat može dodatno oploditi u dvoboju protiv Osijeka.

"Nekoliko igrača ima određene problemčiće, znat ćemo tek kasnije u kakvom su stanju i mogu li nastupiti. Jurčević i Mierez su sa žutim kartonima i neće nastupiti, Ndockyt je i dalje ozlijeđen, Topčagić ima problema s leđima, Grezda također nije u konkurenciji. Što se tiče Silve, prije neće igrati nego hoće. Ne želimo ništa forsirati, u petak na zadnjem treningu nije bio još uvijek sto posto spreman, još osjeća mišić. Nadamo se da bi mogao biti spreman za subotu. Belupo ima jasnu viziju i filozofiju igre, ima trenera koji je kvalitetan i temperamentan. Jako malo su mijenjali taj svoj sustav 3-5-2 u nešto drugo. Imaju dobrih i mladih i iskusnih igrača, trebat će biti stvarno na vrhunskom nivou sa svim da bi ga se pobijedilo. Sve ćemo napraviti da tri boda ostanu u Osijeku", kaže Bjelica.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Osijeka 1.80, neriješeno 3.80, pobjeda Slaven Belupa 3.50

Brooklyn Nets - L.A.Clippers (1:30)

Odlična utakmica očekuje se u New Yorku gdje bi Netsi trebali ugostiti Los Angeles Clipperse. Netsi su tradeom u kojem su Kevinu Durantu i Kyrieju Irvingu pridružili Jamesa Hardena, postali jedni od najvećih kandidata za titulu NBA prvaka, no sada su na kraće vrijeme ostali bez Hardena koji je zaradio ozljedu mišića. Ozljeda je lakša i očekuje se kako će vrlo brzo biti na parketu, možda čak već u dvoboju protiv Clippersa za koji je pod upitnikom. Durant i Irving su tu i ako bude igrao i Harden, Clippersi će imati pune ruke posla za zaustaviti sve njih.

Dodatni problem za Clipperse je neigranje jednog od najboljih obrambenih igrača na vanjskim pozicijama Patricka Beverleyja, a upravo on igrao bi bitnu ulogu u usporavanju Irvinga i Hardena. No Clippersi imaju dovoljno aduta da se suprotstave Netsima koji također moraju razmišljati kako zaustaviti Paula Georgea i Kawhija Leonarda. U dosadašnjem dijelu sezone obrana se pokazala najkritičnijom za Netse koji primaju uistinu puno koševa.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Brooklyn Netsa 2.15, neriješeno 15.0, pobjeda Clippersa 2.15

Wolverhampton - Arsenal (19:00)

Wolverhamptonove sezone ne liči na onu momčad koja je izgledala sjajno prošle sezone. Tek je 14. i u negativnoj seriji, a na pobjedu čeka još od 15. prosinca kada je slavio protiv Chelseaja 2:1. Od tog trenutka sve ide krivim smjerom za Wolvese koji su upisali tek dvije pobjede u FA kupu, a u Premier ligi su već osam kola bez pobjede. U tih osam kola skupili su svega tri boda i to remijima protiv Tottenhama, Brightona i Chelseaja, a u prošlom kolu poraženi su u gostima kod Crystal Palacea s 1:0. Odlazak Dioga Jote i ozljeda Raula Jimeneza imale su jako negativan utjecaj na momčad Espirita Santa.

Arsenal se s druge strane oporavio od onog lošeg razdoblje u kojem je bio među najskromnijim momčadima engleske lige, u kojem je obrambena igra kompletne momčadi bila kritična, a napad neučinkovit. Sada je već u seriji od sedam utakmica bez poraza uz upisanih čak pet pobjeda u tom razdoblju. Jedine remije imao je protiv Crystal Palacea i u prošlom kolu Manchester Uniteda. S obzirom na takvo raspoloženje, ovdje se očekuje pobjeda i protiv Wolvesa, ali domaći nu su bodovi očajnički potrebni i moraju tražiti izlaz iz krize.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Wolveramptona 3.70, neriješeno 3.40, pobjeda Arsenala 2.30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!