Zimski sportovi

Sjajna Zrinka Ljutić upisala drugu pobjedu u Europskom kupu

Branimir Korać, HINA • utorak, 02.02.2021.
Sjajna Zrinka Ljutić upisala drugu pobjedu u Europskom kupu
Foto: Pixsell

Mlada hrvatska skijašica Zrinka Ljutić ostvarila je i drugu pobjedu u karijeri u Europskom kupu. Nakon što je koncem siječnja slavila u slalomu održanom u austrijskom Zell am Seeu, u utorak je pobijedila i na veleslalomu voženom na slovenskom skijalištu Krvavec.

Mlada hrvatska skijaška senzacija je nakon prve vožnje bila druga iza Norvežanke Kaje Norbye. Međutim, zaostatak je bio minimalan i iznosio je svega pet stotinki sekunde.

Ljutić je sjajnim nastupom u drugoj vožnji izborila pobjedu s rezultatom 2:04.28, druga je sa svega stotinkom sekunde zaostatka bila Norvežanka Marte Monsen, dok je Norbye na koncu bila treća sa 36 stotinki sekunde zaostatka.

Spomenimo kako je Andrea Komšić zauzela 44. mjesto.

Za 17-godišnju Zagrepčanku bila je to druga pobjeda u Europskom kupu i to druga u nizu nakon što je 26. siječnja bila najbolja u slalomu u Zell am Seeu.

U ukupnom poretku Europskog kupa Ljutić se probila na drugo mjesto sa 370 bodova, 102 manje od vodeće Slovenke Andreje Slokar. Treća je Talijanka Lara Della Mea s 341 bodom.

U poretku veleslalomašica vodi Poljakinja Maryna Gasienica-Daniel s 200 bodova, dok je Ljutić na šestom mjestu sa 137 bodova.

U srijedu će se na Krvavcu održati još jedan veleslalom za Europski kup.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10802.02.2021. u 19:31
    Zagreb....epicentar alpskog skijanja ;:-)
    narada108