Rukomet

Službeno: Ivan Čupić potpisao trogodišnju vjernost hrvatskom prvaku

Branimir Korać • petak, 05.02.2021.
Službeno: Ivan Čupić potpisao trogodišnju vjernost hrvatskom prvaku
Foto: Pixsell

PPD Zagreb potvrdio je dolazak Ivana Čupića u svoje redove. Nakon Željka Muse, još jedan aktualni reprezentativac tako dolazi u PPD...

Tajna koja nije bila tajna sada je potvrđena. Ivan Čupić na kraju sezone dolazi u POPD Zagreb s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

Potvrdio je to Zagreb na svojoj službenoj stranici, a direktor kluba Vedran Šupuković zaželio mu je dobrodošlicu.

"Mislim da ne treba trošiti previše riječi o kvaliteti pojačanja koje dolazi u naš klub. Zadovoljni smo da je postignut dogovor i da još jedan reprezentativac dolazi kod nas od sljedeće sezone. Sa svojim iskustvom kako na reprezentativnom polju tako i s osvojena tri naslova Lige prvaka naša ekipa će sigurno profitirati. Želimo Zagreb vratiti tamo gdje pripada na rukometnoj mapi Europe, i time smo se vodili kod dovođenja zadnjih pojačanja. Nadamo se odličnoj suradnji s Čupićem", istaknuo je Šupuković za službenu stranicu.

Čupić dolazi u Zagreb nakon što je nosio dres Metkovića, Medveščaka, Octavije iz Viga, Velenja, RN Löwena, Kielcea i sada Vardara.

"Punih 15 godina igram u inozemstvu i Zagreb je za mene i moju obitelj došao u pravom trenutku. Sa sportskim direktorom Valčićem sam razgovarao oko toga da klub treba novih ljudi i nove energije. Ja sam se našao u toj viziji i planu kluba za sljedećih nekoliko godina i jednostavno sam odlučio da je vrijeme da se vratim kući te da probam pomoći koliko mogu, također i utjecati na mlade koliko mogu pošto je prisutna i rezultatska kriza. S nama starijima i iskusnijima se nadam da će se promijeniti atmosfera svlačionice, također pokušat ćemo dignuti i vratiti Zagreb koliko možemo na stare staze slave kada su bile pune dvorane i kada su padali dobri rezultati. Osjetio sam kemiju, ambiciju i novi izazov u karijeri što mi je sigurno pomoglo pri odluci. Vjerujem da će sve izaći na dobro."

Danas nije najidealnije vrijeme i Čupić smatra kako je to još jedan od razloga lošijih igara Zagreba.

"Trenutna situacija s pandemijom ne ide na ruku mladim i neiskusnim ekipama koje imaju puno novih igrača jer smo više vremena proveli na testiranjima i u karantenama nego u dvorani. Mislim da je ova sezona čudna za sve i čekam da se ova situacija s koronom primiri. Sigurno će se i iskristalizirati ekipa Zagreba kako bi se za sljedeću sezonu što kvalitenije i korektnije pripremili."

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!