Nogomet

Lewandowski odveo Bayern u finale Svjetskog klupskog prvenstva

Matej Kačan • ponedjeljak, 08.02.2021.
Lewandowski odveo Bayern u finale Svjetskog klupskog prvenstva

Nogometaši Bayern Münchena su izborili finale Svjetskog klupskog prvenstva u kojem ih čeka Tigres. Bayern je golovima Roberta Lewandowskog svladao egipatskog predstavnika...

U finalu FIFA Svjetskog klupskog prvenstva igrat će nogometaši Bayern Münchena i Tigresa. Meksikanci su svoje mjesto izborili u nedjelju protiv Palmeirasa, a Bayern se u finalu pridružio pobjedom nad egipatskim Al Ahlyjem u ponedjeljak navečer.

Bayern je krenuo s najjačim snagama i odigrao je onoliko koliko je trebalo, afrički predstavnik ipak je bio nedorastao protivnik Robertu Lewandowskom i društvu. Poljak je susret otvorio pogotkom već u 17. minuti kad ga je preciznim udarcem pronašao Serge Gnabry.

Egipćani nisu stvorili ništa ozbiljnije, dok su s druge strane prilike propuštali Marc Roca u 26. te Lewandowski i Alphonso Davies u 37. i 40. U drugom poluvremenu je bilo još manje događanja, do pogotka u završnici nije bilo izrazitih prilika osim one Thomasa Müllera koji je pucao preko gola iz dobre pozicije u 57.

Lewandowski je u 86. riješio susret i otklonio svaku mogućnost nekakve dramatične završnice ili zalutalog metka za produžetak. Leroy Sane je ovaj put obavio posao koji je Gnabry odradio na početku susreta te je na pladnju poslužio priliku za Poljaka koji je lako završio posao.

Finale između Bayerna i Tigresa na rasporedu je u četvrtak navečer u Kataru.

FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo, polufinale:
Al Ahly - Bayern 0:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!