Tenis

Ćorić bez izgubljenog seta do drugog kola

Matej Kačan • utorak, 09.02.2021.
Ćorić bez izgubljenog seta do drugog kola

Hrvatski tenisač Borna Ćorić uspješno je odradio prvo kolo prvog Grand Slama sezone. 22. nositelj Australian Opena s 3-0 u setovima je svladao Guida Pellu...

Iako nije imao lagan posao na papiru u prvom kolu Australian Opena, najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić uvjerljivo je odradio svoje obveze protiv Argentinca Guida Pelle te se za manje od dva i pol sata igre plasirao u drugo kolo.

Ćorić 44. igraču svijeta nije dao niti set, a pravi je ritam udario već početkom meča kad breakom odlazi na 3:0 u samom startu i bez problema odrađuje ostatak prvog seta za 6:3 u tek pola sata igre. No, u druga dva seta je trebalo odraditi više posla.

Najbolji otpor Pella pruža u drugom setu u koji kreće s 2:0 i oduzetim servisom Ćoriću, ali ovaj odmah vraća. Iako je napravio 15:40 i imao dvije šanse za break, Ćorić je taj gem odužio te je nakon tri izjednačenja iskoristio tek četvrtu break loptu u tom gemu. Svatko drži svoj servis do kraja pa se ide u tie-break.

Tamo se prvi osjetnije odvojio Pella koji je poveo 5:3, ali Hrvat osvaja četiri poena u nizu te tako rješava i taj problem i vodi s 2-0 nakon 7:5 u trinaestoj igri. Treći set izgleda slično kao i drugi, Argentinac otvara breakom, Ćorić odmah vraća.

No, ovaj put nisu svi držali servis do kraja jer pri 6:5 za Ćorića i servisu Pelle Borna radi sjajan posao, dolazi do 15:40 i koristi prvu i jedinu meč loptu za prolazak u drugo kolo bez stresa. 22. nositelj će tamo igrati Mackenzieja McDonalda.

Australian Open, 1. kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska, 22) - Guido Pella (Argentina) 6:3, 7:6, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!