Tenis

Đoković: 'Nisam ljubomoran na Nadala i Federera'

Matej Kačan • utorak, 09.02.2021.
Đoković: 'Nisam ljubomoran na Nadala i Federera'

Nakon pobjede u prvom kolu Australian Opena, prvi reket svijeta Novak Đoković je progovorio o svom rivalstvu i odnosu s Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom...

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković uspješno je u prvom kolu počeo put prema cilju: deveti Australian Open i 18. Grand Slam u karijeri. Ako to ostvari približit će se magičnoj brojci 20 koju su dostigli tek Roger Federer i Rafael Nadal. Nakon pobjede nad Jeremyjem Chardyjem, Đoković je progovorio o rivalstvu s navedenim dvojcem.

"Poštujem svoje suparnike, oni su legende našeg sporta i iznimno ih cijenim. Pozitivno su utjecali na moju igru i rast, moj uspjeh i napredak ne bi bili isti bez njih dvojice. Imao sam velika rivalstva s njima i još nastavljamo. No, ne želim njihov uspjeh, nisam ljubomoran na njih. Pokušavam izgraditi svoju karijeru i svoj uspjeh. Imao sam sreću da mogu srušiti mnogo rekorda u sportu koji volim i imam strasti za njega. Naravno da sam uvijek motiviran i inspiriran za postizanje visokih ciljeva i rušenje rekorda."

Iako nije ljubomoran na Federera i Nadala, jedan od bliskih ciljeva Đokovića mora voditi preko Federera, a to je rušenje Švicarčevog rekorda po broju tjedana provedenih na vrhu ATP ljestvice. Federerov rekord glasi 310, Đoković ima 307.

"Bio sam vrlo otvoren po pitanju toga da je jedan od mojih najvećih ciljeva oboriti rekord po broju tjedana na broju jedan. Tome se sve više i više približavam. To je životni uspjeh za mene, iz Grand Slamove. Uspio sam kroz karijeru biti konstantan na Mastersima i osvojiti mnogo tih titula, to su uz Grand Slamove najveći turniri koje imamo na Touru", naglasio je Đoković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!