Tenis

Mektić i Pavić sigurno prošli u drugo kolo

Matej Kačan • srijeda, 10.02.2021.
Mektić i Pavić sigurno prošli u drugo kolo
Foto: Pixsell

Nikola Mektić i Mate Pavić uspješno su krenuli u Australian Open. Savršen niz pobjeda nastavljen je u prvom kolu protiv Sama Querreyja i Yen-Hsun Lua...

Krenulo je i natjecanje u parovima na Australian Openu, a kao drugi nositelji su u turnir ušli hrvatsi predstavnici Nikola Mektić i ate Pavić. Savršeni niz hrvatskog para nastavljen je i u prvom kolu prvog Grand Slama protiv Yen-Hsun Lua te Sama Querreyja.

Hrvati su dosta brzo riješili meč, iako je prvi set išao u tie-break je sve završilo za sat i 10 minuta igre. Prvi set je do trinaeste igre odigran prilično sigurno i u jednom smjeru bez uzbuđenja, svi su riješili svoje servise bez break šansi, čak i bez izjednačenja i prednosti na bilo kojoj strani.

Nakon takvog zagrijavanja se ulazi u tie-break prvog seta gdje Querrey i Lu kreću s 2:0, a nakon 3.1 Pavić i Mektić preokreću s četiri poena u nizu za 5:3 i sigurno su završili posao za 7:4. Drugi set je krenuo na isti način, sve je išlo dosta brzo i bez break šansi.

Ipak su Mektić i Pavić uspjeli riješiti meč prije novog tie-breaka, do svoje prve i jedine break lopte su stigli u osmom gemu kad su 15:40 pretvorili u 5:3, a onda i sigurno serviraju za 6:3 i koriste prvu meč loptu. U drugom će kolu Hrvati igrati protiv McDonalda i Paula koji su svladali braću Tsitsipas u prvom kolu.

Australian Open, 1. kolo parova:
N. Mektić/M. Pavić (2) - Y.H. Lu/S. Querrey 7:6, 6:3

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!