Tenis

Vekić svladala Podorosku, u trećem kolu na Estonku koja je iznenadila Kenin

Matej Kačan • četvrtak, 11.02.2021.
Vekić svladala Podorosku, u trećem kolu na Estonku koja je iznenadila Kenin

Hrvatska tenisačica Donna Vekić lakše od očekivanog se plasirala u treće kolo Australian Opena. 28. nositeljica je za samo sat i dvije minute igre bila bolja od Nadije Podoroske s 2-0 u setovima...

Samo sat vremena užitka i četiri gema je Donna Vekić ponudila svojoj suparnici u drugom kolu Australian Opena. Hrvatska tenisačica je pokazala iznimnu dominaciju protiv igračice koja od nje i nije toliko udaljena na WTA ljestvici.

Naime, Vekić je kao 28. nositeljica i 33. igračica svijeta svladala Nadiju Podorosku koja je 45. na WTA ljestvici i to s dva puta po 6:2, potrošivši pritom po pola sata na svaki od setova. Donna je u prvi set krenula fantastično, uzela je svoja dva servis gema, a na servisu Podoroske koristi dvije od tri break lopte za 4:0.

Tada Podoroska smanjuje na 4:1 jednim oduzimanjem servisa, ali je Vekić sigurna i pri 5:2 radi novi break i koristi prvu i jedinu set loptu za 6:2. I drugi set izgleda gotovo identično, Vekić kreće s 3:0, podiže na 5:1, a onda Podoroska breakom za 5:2 budi nadu.

No, trebao joj je još jedan, a do servisa Vekić više nismo ni stigli jer Donna radi novi break za 6:2 i koristi jedinu meč loptu. Donna je odigrala sjajno u ključnim trenucima, iskoristila je 6/8 break lopti, a spasila 3/5. Podoroska je prvi servis ubacivala sa samo 42 posto, a na svom drugom servisu je uzla samo 4/26 poena.

U trećem kolu Vekić će igrati protiv estonske predstavnice Kaije Kanepi koja je počinila veliko iznenađenje rano ujutro pobjedom nad četvrtom nositeljicom Sofijom Kenin. Kanepi je bila iznenađujuće uvjerljiva, američkoj je tenisačici dozvolila tek pet gemova i za sat i pet minuta je slavila sa 6:3, 6:2.

Australian Open, 2. kolo:
Sofia Kenin (SAD, 4) - Kaia Kanepi (Estonija) 3:6, 2:6
Donna Vekić (Hrvatska, 28) - Nadia Podoroska (Argentina) 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!