Tenis

Amerikanac lako zaustavio Ćorića već u drugom kolu

Matej Kačan • četvrtak, 11.02.2021.
Amerikanac lako zaustavio Ćorića već u drugom kolu

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić nije dugo trajao na Australian Openu. Nakon što je bez izgubljenog seta ušao u drugo kolo, tamo je uspio uzeti tek jedan set Mackenzieju McDonaldu koji je slavio za dva i pol sata...

Hrvatska više nema predstavnika u muškom singlu na Australian Openu. Borna Ćorić je protiv Amerikanca Mackenzieja McDonalda bio vrlo neinspiriran te je uspio u drugom kolu uzeti samo jedan set protiv 192. igrača svijeta te je ispao za dva i pol sata.

Prvi set je protekao mirno, Amerikanac je iskoristio jedan loš servis gem Ćorića u petoj igri te je napravio 0:40 pa iskoristio treću priliku za break i 4:2. Hrvat nije zaprijetio McDonaldovom servisu te ovaj koristi prvu i jedinu set loptu prvog seta za 6:4 i 1-0.

U drugi set Ćorić kreće jako loše, gubi dva servis gema i Amerikanac radi 4:0, a nakon toga se nije lako vratiti pa je i drugi set lako gotovo sa 6:2. Krajem drugog seta otkrili smo i dio problema u Ćorićevoj igri, trebao je tretman na desnom ramenu u pauzi između setova. Ćorić je nešto bolju igru prikazao u trećem setu kad je radio bolji pritisak na protivničkom servisu. Imao je break loptu pri 3:2, ali ju nije iskoristio.

Potom je spasio jednu pri 4:4 i poveo s 5:4, a onda koristi svoju tek treću priliku za break u dotadašnje tijeku meča da pretvori 30:40 u 6:4 i priliku za povratak u meč. No, opet je u jednom trenutku zadrhtao početni udarac u četvrtom setu, Amerikanac je napravio break za 3:2.

Najveću i posljednju priliku za povratak u igru je Ćorić propustio pri 3:2 na servisu Amerikanca kad je gem odveo u čak 14 izmjena te je imao dvije break lopte, ali McDonald i to spašava i do kraja sigurno odrađuje posao za 6:4 i prolazak u treće kolo.

Australian Open, drugo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska, 22) - Mackenzie McDonald (SAD) 2:6, 4:6, 6:4, 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Šojka Rugalica 11.02.2021. u 17:35
    Nažalost, Čorić je bojim se dosegnuo svoj limit u tenisu, ne vidim napredak bilo kakav kod njega, solidan igrač koji je očito limitiran da postane nešto više dali je to glava problem ne znam.. Ali nikada neće biti igrač za velike stvari, šteta.
    Šojka Rugalica