Košarka

Lakersi opet slavili u produžetku, Dončić nadvisio Younga

Matej Kačan • četvrtak, 11.02.2021.
Lakersi opet slavili u produžetku, Dončić nadvisio Younga

Prvaci LA Lakersi sinoć su sitgli do svoje šeste uzastopne pobjede, od kojih je treća u nizu stigla nakon produžetka, dok je najbolju individualnu partiju pružio igrač Chicaga Zach LaVine...

Opet je bilo vrlo zanimljivo na NBA parketima sinoć, a izdvajamo raritetnu treću pobjedu prvaka LA Lakersa u nizu koja je stigla nakon produžetaka. Lakerse je opet mučio OKC Thunder, ali je LeBron James opet bio nadahnut te je kasnom tricom i sjajnom obranom u regularnom dijelu poslao utakmicu u dodatnih pet minuta gdje je poveo svoju momčad do pobjede.

Lakersi su i dalje bez Anthonyja Davisa, ali uz sjajnog Jamesa preživljavaju i došli su do šeste uzastopne pobjede, a LeBron je upisao 25 poena, šest skokova i sedam dodavanja. Montrezl Harrell dodao je 20 poena. Thunder je s 25 poena te po osam skokova i dodavanja vodio prekaljeni Al Horford.

Vrlo uzbudljivo je bilo na susretu Atlanta Hawksa i Dallas Mavericksa koji je uvijek posebno uzbudljiv zbog dvije mlade zvijezde. Luka Dončić ovaj je put s triple-doubleom od 28 poena te po 10 skokova i dodavanja nadvisio Traea Younga koji je upisao 25 poena i 15 asistencija uz sedam skokova. Dallas je bio bolji i momčadski preokretom u posljednjoj dionici, a pri 118:117 za Mavse je Danilo Gallinari promašio šut za pobjedu.

Nagrada za ponajbolji individualnu partiju večeri opet ide u ruku Zachu LaVineu. No, mlada zvijezda Bullsa može biti dvostruko sretna jer je njegovih 46 poena i sedam skokova napokon nagrađeno pobjedom Bullsa koji su sa 129:116 svladali NO Pelicanse kod kojih je Zion Williamson imao 29 poena.

Najsigurnija ekipa su bili Denver Nuggetsi koji su sa 133:95 deklasirali Cleveland, a u utakmici koja je brzo otišla u revijalni ton i rotiranje se najbolje snašao Paul Milsap s 22 poena, 19 je dodao Michael Porter Jr. Washington Wizardsi su upisali novi težak poraz, uz 28 poena Normana Powella su sa 137:125 bolji bili Toronto Raptorsi.

Brooklyn Netsi napokon su se vratili pobjedama i to bez Kevina Duranta, a veseli i napokon dobra obrambena partija. Inače dobri Indiana Pacersi limitirani su na samo 94 poena, vodstvo Netsa je išlo i do plus 36, a zaustavilo se na 104:94. Nadahnut je bio Kyrie Irving s 35 poena, dok je James Harden uz 19 poena odradio skakački dio s 11 uhvaćenih lopti.

U dvoboju dvije ekipe na gotovo pa polovičnom omjeru su Memphis Grizzliesi bili bolji od Hornetsa. Kod Charlotte su Hayward i Ball ovaj put bili slabiji pa je najbolji bio Rozier s 34 poena, ali nije bilo dovoljno za pobjedu nad Memphisom koji je zabio čak 130 poena uz 27 Kylea Andersona te 20 Dillona Brooksa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!