Tenis

Darija Jurak prošla u drugo kolo parova

Matej Kačan • četvrtak, 11.02.2021.
Darija Jurak prošla u drugo kolo parova

Nakon što je Donna Vekić u drugom kolu Australian Opena svladala Nadiju Podorosku u singlu, Argentinka je i u parovima doživjela poraz od hrvatske tenisačice. Bolje od nje i Irine Begu bile su Darija Jurak i Nina Stojanović...

Argentinska tenisačica Nadia Podoroska neće po dobrome pamtiti svoj nastup na Australian Openu i hrvatske tenisačice. U jedan dan ju je u singlu izbacila Donna Vekić u drugom kolu, a samo nekoliko sati kasnije je u paru s Irinom Begu izgubila od hrvatsko-srpske kombinacije.

Darija Jurak i Nina Stojanović bile su bolje u tri seta, ali su zapravo bilo vrlo uvjerljive. Meč je trajao manje od dva sata, a Jurak i Stojanović su u prvom i trećem setu pomele protivnice. U prvom setu je bilo glatkih 6:0 za samo 20 minuta, a drugi set donosi više uzbuđenja.

Jurak i Stojanović su krenule dobro s 3:1 i samo je ostalo završiti posao, ali je stao servis pa Begu i Podoroska rade brak za 3:2, a onda još jedan za 6:5 i završavaju set sa 7:5. No, Jurak i Stojanović nisu potonule, već su u trećem setu stavile ogroman pritisak na servis protivnica.

Tako i u drugom i u četvrtom gemu Begu i Podoroska moraju spašavati break lopte, a spasa nema u šestoj i osmoj igri gdje Hrvatica i Srpkinja oduzimaju servise i dolaze do lakih 6:2 za plasman u drugo kolo.

Australian Open, prvo kolo parova:
D. Jurak/n. Stojanović - I. Begu/N. Podoroska 6:0, 5:7, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!