Tenis

Nadal uvjerljivo do trećeg kola, Rubljov bez izgubljenog servisa do prolaza

Mihaela Bradovski • četvrtak, 11.02.2021.
Nadal uvjerljivo do trećeg kola, Rubljov bez izgubljenog servisa do prolaza

Odigrani su susreti drugog kola u konkurenciji tenisača, a jedini nositelj koji nije prošao dalje je Lorenzo Sonego kojeg je svladao veteran Feliciano Lopez...

Andrej Rubljov odigrao je vrlo dobar meč protiv Thiaga Monteira i upisao je pobjedu u tri seta. Nijednom nije izgubio servis, osvojio je visokih 83 posto poena nakon svog prvog servisa i uz 16 aseva prošao u treće kolo.

Kao što se i očekivalo, odličan meč odigrali su Stefanos Tsitsipas i Thanasi Kokkinakis. Pet setova, propuštena meč lopta Tsitsipasa u četvrtom setu i više od četiri i pol sata velike borbe. Kokkinakis je potvrdio kako njegov ranking i 267. mjesto nisu realni i da vrijedi puno više. Veliki talent koji silom prilika još nije eksplodirao.

"Sjajan meč do samog kraja, borio sam se kao lav. Bio sam pravi ratnik, na kraju je bilo jako emotivno", govorio je Tsitsipas.

Deveti nositelj Matteo Berrettini sredio je Čeha Tomasa Machaca bez prevelikih problema. Izgubio je jedan set, ali u ostalima je dominirao i očekivano je prošao u sljedeću rundu.

Rafael Nadal nastavlja sa zagrijavanjem i upisao je novu laganu pobjedu. Ovaj put sredio je Michaela Mmoha kojem je prepustio sedam gemova. Amerikanac u cijelom meču nije nijednom zaprijetio i nije imao nijednu break loptu.

"Uvijek pokušavam biti bolji, nekada mi to uspije, nekada ne, ovo mogu smatrati pozitivnom večeri jer sam pobijedio bez izgubljenog seta. Koncentriram sam na ono što dolazi jer će biti sve teže i teže", kaže Nadal koji je u jednom trenutku ostao šokiran na terenu nakon što mu je gledateljica pokazala srednji prst. Ubrzo je stiglo i osiguranje koje ju je izvelo s tribina.

Rutinski je dalje prošao i Daniil Medvedev koji je u tri seta izbacio Roberta Carballesa Baenu. Medvedev je jako dobro koristio ponuđene prilike te je realizirao sedam od osam break prilika tijekom meča.

Medvedev je na terenu proslavio 25. rođendan, a osjeća da je u dobroj formi. "U naletu sam i osjećam da mogu puno toga. Nadam se da ću nastaviti ovako, zasad funkcionira i nadam se da neće stati. Nema previše vremena za proslavu rođendana, supruga mi je dala poklon, ali već razmišljam o sljedećem protivniku."

Drama u talijanskom dvoboju između Fabija Fogninija i Salvatorea Carusa. Odluka je pala u tie-breaku petog seta u kojem je Fognini bio bolji s 14:12 uz iskorištenu petu meč loptu dok je istovremeno spasio jednu. Nakon meča došlo je do svađe između sunarodnjaka pri čemu je intervenirao i supervizor.

Feliciano Lopez napravio je veliki preokret nakon što je gubio 2:0 u setovima protiv Talijana Lorenza Sonega. Podignuo je igri i stigao do pobjede u pet setova.

"Lorenzo to vjerojatno nije očekivao, nakon što vodiš 2:0 u setovima, ne očekuješ da će netko s 39 godina okrenuti meč", rekao je Lopez.

Australian Open, drugo kolo:
Alex De Minaur (Australija, 21) - Pablo Cuevas (Urugvaj) 6:3, 6:3, 7:5
Andrej Rubljov (Rusija, 7) - Thiago Monteiro (Brazil) 6:4, 6:4, 7:6(8)
Karen Hačanov (Rusija, 19) - Ričardas Berankis (Litva) 6:2, 6:4, 6:4
Mikael Ymer (Švedska) - Carlos Alcaraz (Španjolska) 2:6, 6:4, 6:4, 7:6(5)
Cameron Norrie (Velika Britanija) - Roman Safiulin (Rusija) 3:6, 7:5, 6:3, 7:6(3)
Filip Krajinović (Srbija, 28) - Pablo Andujar (Španjolska) 6:2, 5:7, 6:1, 6:4
Casper Ruud (Norveška, 24) - Tommy Paul (SAD) 3:6, 6:2, 6:4, 7:5
Radu Albot (Moldavija) - Christopher O'Connell (Australija) 6:2, 7:5, 7:6(8)
Stefanos Tsitsipas (Grčka, 5) - Thanasi Kokkinakis (Australija) 6:7(5), 6:4, 6:1, 6:7(5), 6:4
Matteo Berrettini (Italija, 9) - Tomas Machac (Češka) 6:3, 6:2, 4:6, 6:3
Rafael Nadal (Španjolska, 2) - Michael Mmoh (SAD) 6:1, 6:4, 6:2
Lloyd George Harris (Južna Afrika) - Alexei Popyrin (Australija) 6:2, 1:6, 6:3, 6:7(5), 6:3
Daniil Medvedev (Rusija, 4) - Roberto Carballes Baena (Španjolska) 6:2, 7:5, 6:1
Fabio Fognini (Italija, 16) - Salvatore Caruso (Italija) 4:6, 6:2, 2:6, 6:3, 7:6(12)
Feliciano Lopez (Španjolska) - Lorenzo Sonego (Italija, 31) 5:7, 3:6, 6:3, 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!